Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΛΑΡΚΟ: Όχι στις απολύσεις! Όχι στην ιδιωτικοποίηση!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

ΛΑΡΚΟ: Όχι στις απολύσεις! Όχι στην ιδιωτικοποίηση!

Η εγκληματικά ανάλγητη απόφαση της κυβέρνησης για μαζικές απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ και η αναγκαία κινηματική και πολιτική απάντηση.

Η κυβέρνηση στις 15/6/2022 άνοιξε τον δρόμο για την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, οι οποίοι εργάζονται σε μια από τις μεγαλύτερες κρατικές βιομηχανίες της χώρας. Με την συγκεκριμένη τροπολογία που περιέχεται στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, δίνεται η δυνατότητα στον ειδικό διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ να παύσει το σύνολο των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας στη βιομηχανία.

Απολύοντας εκατοντάδες εργαζομένους και τροποποιώντας τις συμβάσεις εργασίας όσων εργαζόμενων παραμείνουν στη ΛΑΡΚΟ θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να «βγάλει στο σφυρί» τη μεγαλύτερη βιομηχανία εξαγωγής και επεξεργασίας νικελίου-κοβαλτίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτό τον τρόπο, η στρατηγικής σημασίας επιχείρηση θα παραδοθεί σε καπιταλιστικά χέρια μαζί με ένα μέρος των ειδικευμένων εργαζομένων της, οι οποίοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με δυσμενέστερους όρους για τους ίδιους.

Στις 17/6 το σωματείο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωσε έξω από τα δικαστήρια της Αθήνας, «όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της διαδικασίας διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων». Το σωματείο, πολύ σωστά, έχει πάρει απόφαση να συνεχίσει τον αγώνα κατά των απολύσεων και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ αξιοποιώντας τόσο νομικά όσο και αγωνιστικά μέσα. Το σύνολο του εργατικού κινήματος θα πρέπει να υποστηρίξει αυτές τις κινητοποιήσεις και να καλεστούν απεργίες σε πολλούς εργατικούς χώρους. Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους δεν αρκούν. Η ΓΣΕΕ, οι ομοσπονδίες και τα κόμματα της Αριστεράς που κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης θα πρέπει να λάβουν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ενάντια στις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

  • Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους!
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και τις απολύσεις των εργαζομένων!
  • Να καταργηθούν οι νόμοι της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιούν τη ΛΑΡΚΟ!
  • Κοινωνικοποίηση της ΛΑΡΚΟ: κρατικοποίηση με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο και διαχείριση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους να την επανεκλέξουν στην κυβέρνηση, να δεσμευθεί εδώ και τώρα ότι θα πραγματοποιήσει την κοινωνικοποίηση της εταιρείας.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα