Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές! Μέτωπο μαθητών -φοιτητών- εργαζόμενων!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές! Μέτωπο μαθητών -φοιτητών- εργαζόμενων!

Η σύλληψη και κράτηση 5 μαθητών για 4 μέρες στη ΓΑΔΑ συνιστά μία ακόμα προκλητική απόπειρα της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές.

Η σύλληψη και η κράτηση 5 μαθητών (τριών 14χρονων και δύο 17χρονων) για 4 μέρες στη ΓΑΔΑ είναι η τελευταία απόπειρα της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους μαθητές. Ο ένας από αυτούς, ο 14χρονος Βαγγέλης Γρηγορίου κατηγορήθηκε μάλιστα για κακουργηματικές πράξεις. Ο Βαγγέλης συμμετείχε με συμμαθητές του στη συγκέντρωση της 15ης Οκτωβρίου στα Προπύλαια, μαζί με χιλιάδες άλλους μαθητές απ’ όλη την Αθήνα. Μόλις πλησίασε το χώρο της προσυγκέντρωσης αστυνομικοί έψαξαν την τσάντα του. Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό καθώς η κυβέρνηση διέταξε την αστυνομία να διεξάγει μαζικά ελέγχους σε όλους όσους προσέγγιζαν τη συγκέντρωση, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας τρομοκράτησης των μαθητών από την αστυνομία εκείνη τη μέρα. Η αστυνομία προχώρησε τελικά σε τυχαίες συλλήψεις μαθητών και την κράτηση του νεαρού Βαγγέλη και 4 ακόμη μαθητών για 4 μέρες, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στους γονείς του να τον δουν, αλλά ούτε και να του δώσουν καθαρά ρούχα ή φαγητό.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε μέχρι τώρα κάθε μέσο για να σταματήσει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών. Από τη συκοφαντία πως πρόκειται για κίνημα αρνητών μάσκας μέχρι την καταστολή, την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και τις απουσίες για όσους μαθητές στηρίζουν τις καταλήψεις. Αυτό όμως δεν έκαμψε την αγωνιστική διάθεση των μαθητών. Χιλιάδες μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους στα πρόσφατα συλλαλητήρια παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες καταλήψεις στα σχολεία είχαν λήξει. Η κυβέρνηση απάντησε με αστυνομική τρομοκρατία και καταστολή. Από τις αρχές Οκτώβρη, όλες οι ειρηνικές συγκεντρώσεις μαθητών αντιμετωπίστηκαν με χημικά και τις απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας.

Αυτό το όργιο της καταστολής δείχνει πως η κυβέρνηση φοβάται – και όχι αδικαιολόγητα – πως το μαθητικό κίνημα θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να γίνει σημείο αναφοράς για την κινητοποίηση πλατύτερων στρωμάτων της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Η απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/10 και η στήριξη της ΟΛΜΕ στον αγώνα των μαθητών δείχνει πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός μετώπου μαθητών, εργαζομένων και φοιτητών ενάντια στην κυβέρνηση. Η απάντηση στην τρομοκρατία πρέπει να είναι η κλιμάκωση του αγώνα των μαθητών με ένα νέο γύρο καταλήψεων, η κλιμάκωση του αγώνα των καθηγητών με απεργιακές κινητοποιήσεις και συνολικά του εργατικού κινήματος με την προκήρυξη μίας 24ωρης Γενικής Απεργίας που θα περιλαμβάνει και τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Επιπρόσθετα, η κλιμάκωση της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας επιβάλει τη σοβαρή οργάνωση της περιφρούρησης του αγώνα. Οι Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη πρέπει να εκλέξουν ομάδες μαθητών που θα είναι υπεύθυνες για την περιφρούρηση των καταλήψεων τους. Στην περιφρούρηση πρέπει επίσης να παίξει αποφασιστικό ρόλο το εργατικό και το φοιτητικό κίνημα. Πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης από τα συνδικάτα και τους Φοιτητικούς Συλλόγους για την περιφρούρηση των κατειλημμένων σχολείων και των μαθητικών διαδηλώσεων.

• Απόσυρση όλων των κατηγοριών και άμεση παύση κάθε δίωξης για όλους τους αγωνιζόμενους μαθητές

• Απάντηση στην αστυνομική τρομοκρατία με κλιμάκωση του αγώνα!

• Κοινός αγώνας μαθητών – εργαζομένων – φοιτητών!

• Δημοκρατικός συντονισμός και περιφρούρηση του μαθητικού κινήματος!

Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό

Πρόσφατα Άρθρα

Γουατεμάλα: Mαζικό κίνημα ενάντια στη λιτότητα

Η ψήφιση ενός προϋπολογισμού που περιλαμβάνει περικοπές από τη Βουλή της Γουατεμάλας, στις 5:30 π.μ. της 17ης Νοεμβρίου, έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων...

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Σχετικά άρθρα