Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Εκδόσεις «Ιστορία του Μπολσεβικισμού»: οι βιβλιοπαρουσιάσεις και ο τρόπος που θα την...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

«Ιστορία του Μπολσεβικισμού»: οι βιβλιοπαρουσιάσεις και ο τρόπος που θα την αποκτήσετε

Η ελληνική έκδοση της «Ιστορίας του Μπολσεβικισμού» του Άλαν Γουντς, βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία και συγκεντρώνει διαρκώς αυξανόμενο αναγνωστικό ενδιαφέρον. Δείτε που θα γίνουν οι επόμενες βιβλιοπαρουσιάσεις και πώς θα αποκτήσετε το βιβλίο.

H δίτομη ελληνική έκδοση του αριστουργήματος του Άλαν Γουντς, «Ιστορία του Μπολσεβικισμού», είναι εδώ και δυο μήνες πραγματικότητα! Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή» κυκλοφόρησαν τον περασμένο Δεκέμβριο το σημαντικό αυτό έργο, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κενό στις ελληνικές μαρξιστικές εκδόσεις.

Το βιβλίο του Άλαν Γουντς συνιστά μια ανεκτίμητη συνεισφορά στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σχετικά με τη γεμάτη πολιτικά διδάγματα διαδρομή του πιο επαναστατικού κόμματος στην Ιστορία. Φωτίζει μέσα από αδιαμφισβήτητες και πλουραλιστικές πηγές, γεγονότα που αποσιωπήθηκαν, διαστρεβλώθηκαν ή μυθοποιήθηκαν.

Η σκοπιά του συγγραφέα δεν είναι ούτε ακαδημαϊκή, ούτε «ουδέτερη». Είναι ένας γνωστός υπερασπιστής των ιδεών του επαναστατικού μαρξισμού με πλούσιο συγγραφικό έργο και ενεργός αγωνιστής του μαρξιστικού κινήματος για πολλές δεκαετίες. Είναι ακριβώς αυτή η ιδιότητα που τον καθιστά ικανό να μπορεί να ερμηνεύσει καλύτερα τις πράξεις και τα γεγονότα που συνδέονται την πορεία του ρωσικού μαρξιστικού κινήματος και του «ανθού» του, του Μπολσεβίκικου Κόμματος.

Η ελληνική έκδοση της «Ιστορίας του Μπολσεβικισμού» έχει τραβήξει το ενδιαφέρον γνωστών αστικών εφημερίδων. Ενδεικτικά, η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η κυριακάτικη εφημερίδα «Documento» έχουν προγραμματίσει τη δημοσίευση ειδικών αφιερωμάτων για το βιβλίο, καθώς και συνεντεύξεων του συγγραφέα.

Δύο εκδηλώσεις παρουσίασης της «Ιστορίας του Μπολσεβικισμού» έχουν ήδη διεξαχθεί στην Αθήνα: η πρώτη στο καφέ-βιβλιοπωλείο «Locomotiva», στα Εξάρχεια, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου και η δεύτερη στο καφέ «Σκαντζόχοιρος», στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις αρχές Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης σε διάφορες συνοικίες και πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας, αλλά και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρόδο και σε άλλες πόλεις.

Οι δύο τόμοι κοστίζουν συνολικά 28 ευρώ. Το βιβλίο, όπως και όλα τα υπόλοιπα βιβλία των εκδόσεων «Μαρξιστική Φωνή», διατίθεται με μεγάλη έκπτωση για τους ανέργους και σε ειδική τιμή για τους φοιτητές και τους μαθητές. Υπάρχει η δυνατότητα για δυο ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αλλά και η δυνατότητα παράδοσης εντός 24 ωρών, στη διεύθυνση που θα υποδειχθεί, εντός Αττικής. Αποστολή στην επαρχία γίνεται με αντικαταβολή. Για παραγγελίες βιβλίων επικοινωνήστε στο [email protected]

Εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή»

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

00:02:33

Ηλεκτρονική συνδρομή σε«Επανάσταση» και «Μαρξιστική Φωνή»: με 5€ λαμβάνετε όλα τα τεύχη για έναν χρόνο

Δυνάμωσε τη διάδοση των επαναστατικών ιδεών που ιεραρχούν τη δημόσια υγεία ως πρώτη κοινωνική προτεραιότητα. Γίνε ηλεκτρονικός συνδρομητής (αποστολή με e-mail σε μορφή pdf) στην εφημερίδα «Επανάσταση» και το περιοδικό «Μαρξιστική Φωνή». Ενιαία ετήσια συνδρομή (όλα τα τεύχη «Ε» και «ΜΦ» για ένα χρόνο) μόνο με 5 ευρώ! Δες το βιντεοσκοπημένο διαφημιστικό μας σποτάκι.

Σαν σήμερα κυκλοφόρησε το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» – Αποκτήστε την τελευταία ελληνική του έκδοση σε συμβολική τιμή για άνεργους και νέους

Σαν σήμερα, στο επαναστατικό 1848 κυκλοφόρησε το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο». Διαβάστε τον πρόλογο του Ένγκελς στην έκδοση του 1888. Αποκτήστε την πιο πρόσφατη ελληνική έκδοση του επαναστατικού κείμενο που η επικαιρότητά του έφθασε να μνημονεύεται ακόμα και στην τελετή απονομής των Όσκαρ, σε συμβολική τιμή για άνεργους, μαθητές και φοιτητές.