Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση IMT: Συνέδριο επιβεβαίωσης των επιτυχιών

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

IMT: Συνέδριο επιβεβαίωσης των επιτυχιών

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ (ΙΜΤ) : ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης. Το συνέδριο που παρακολούθησαν 350 επαναστάτες από 27 διαφορετικές χώρες  του κόσμου – ανάμεσά τους και 11 μέλη του ελληνικού τμήματος – διεξήχθη μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού που δημιουργούν οι σημαντικές επιτυχίες της ΔΜΤ ιδιαίτερα στη επαναστατημένη Λατινική Αμερική, όπου αυξάνεται η επιρροή της και δημιουργεί καινούρια τμήματα στη μια χώρα μετά την άλλη.

Η εναρκτήρια συζήτηση αφορούσε τις παγκόσμιες εξελίξεις και προοπτικές. Το κύριο συμπέρασμα που προέκυψε ήταν πως οι αυξανόμενες επιθέσεις του κεφαλαίου στην εργατική τάξη, σε συνδυασμό με την ραγδαία ανάπτυξη της οικονομικής κρίσης, δημιουργούν πλέον τις προϋποθέσεις για ένα τεράστιο κύμα ταξικής πάλης παγκόσμια.

Τις επόμενες μέρες έγιναν πιο εξειδικευμένες συζητήσεις για τις εξελίξεις και τη δουλειά της ΔΜΤ στο Πακιστάν, όπου η Μαρξιστική Τάση μετράει σχεδόν 3.000 μέλη και είναι η πιο σημαντική αριστερή δύναμη στη χώρα, τη Βενεζουέλα, όπου οι σύντροφοί μας χτίζουν με μεγάλη επιτυχία τη Μαρξιστική Τάση μέσα στο νέο Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSUV), την Ιταλία όπου κερδίσαμε το 3,5% των ψήφων στο τελευταίο συνέδριο της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και πιθανότατα αναλαμβάνουμε και επίσημα τον έλεγχο του συνδικαλιστικού τομέα του κόμματος, και την Ισπανία όπου ηγούμαστε του μαζικότερου συνδικάτου νεολαίας στην Ευρώπη του “SYNDICATO D’ ESTUDIANTES”. Επίσης, πέρασαν ψηφίσματα, όπως αυτό για την υποστήριξη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές που κρατούνται στις φυλακές των ΗΠΑ, υπερ της εθνικοποίησης της Τράπεζας της Βενεζουέλας από τον Τσάβες και υπέρ της νίκης των δυνάμεων της επανάστασης στο δημοψήφισμα της Βολιβίας.

Στο τέλος του συνεδρίου ψηφίστηκε ομόφωνα η ένταξη τεσσάρων νέων τμημάτων στη Διεθνή Μαρξιστική Τάση. Έτσι από τη Βραζιλία αποφασίστηκε η ένταξη της Μαρξιστικής Αριστεράς του Εργατικού Κόμματος, που έχει στις γραμμές της την ηγεσία του κινήματος των κατειλημμένων εργοστασίων της χώρας. Από το Σαλβαδόρ είχαμε την ένταξη μιας πασίγνωστης αριστερής ομάδας νεολαίων από  την αριστερά του FMLN. Από το Ιράν είχαμε την ένταξη της Ιρανικής Επαναστατικής Σοσιαλιστικής Λίγκας, μιας ιστορικής τροτσκιστικής ομάδας με πλούσια δράση στο εργατικό κίνημα. Τέλος, τον κατάλογο των νέων τμημάτων συμπληρώνει μια ομάδα συνδικαλιστών από την Ελβετία. Στο επόμενο συνέδριο αναμένονται να ενταχθούν νέα σημαντικά τμήματα από την Ινδία (με εκατοντάδες μέλη), το Μαρόκο, την Πολωνία και την Ινδονησία.

Όλοι οι σύντροφοι που παρακολούθησαν το συνέδριο γύρισαν στις χώρες τους με μια μόνο σκέψη στο μυαλό τους: να χτίσουν ακόμα πιο ισχυρά τμήματα της ΔΜΤ σαν τον πιο ασφαλή δρόμο για να έρθει πιο κοντά η νίκη του σοσιαλισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ζήτω η Διεθνής Μαρξιστική Τάση!

Πάτροκλος Ψάλτης

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".