Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Η Κομμουνιστική Τάση στο "Πρώτο ΘΕΜΑ" - Οι αστοί ανησυχούν, είμαστε σε...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η Κομμουνιστική Τάση στο “Πρώτο ΘΕΜΑ” – Οι αστοί ανησυχούν, είμαστε σε καλό δρόμο!

Διαβάστε το σχόλιό μας για το σημερινό εκτεταμένο “αφιέρωμα” της πρώτης σε κυκλοφορία αστικής εφημερίδας της χώρας, του “Πρώτου Θέματος”, στις ιδέες και τη δράση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερη αίσθηση δεν μπορεί παρά να έχει προκαλέσει σε δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” – της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία αστικής εφημερίδας της χώρας – για την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ (δείτε στο τέλος του άρθρου σε φωτογραφίες το δημοσίευμα, το σχετικό link του δημοσιεύματος θα το παραθέσουμε μόλις αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΠΘ). Πρόκειται για ένα δισέλιδο (και κάτι) “αφιέρωμα” στην Τάση μας, με παράθεση αποσπασμάτων κειμένων της, αναφορές στη δράση της και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις της, από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν η ειρωνεία, η προσωποκεντρική προσέγγιση και το κουτσομπολιό.

Φυσικά ο σκοπός της επίλεκτης αυτής εφημερίδας του αστικού κατεστημένου δεν ήταν η διαφήμιση της Τάσης μας. Είναι προφανές ότι οι αστοί εγκέφαλοι του “ΠΘ” προσπαθούν να πιέσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τα κομμουνιστικά “άκρα” για να αποδείξει έμπρακτα ότι τάχα ωριμάζει και μπορεί να κυβερνήσει όταν έρθει εκείνη η ώρα, σαν ένας καλός διαχειριστής της κρίσης του καπιταλισμού. Κάθε αριστερός αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά αυτονόητα από την ηγεσία να αντισταθεί σε αυτές τις πιέσεις. Όμως ανεξάρτητα από το τι τελικά εκείνη θα πράξει, η σημερινή “γενναιόδωρη φιλοξενία” της Κομμουνιστικής Τάσης στο “ΠΘ” αποδεικνύει ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη πλέον η κλιμάκωση της απόπειρας της άρχουσας τάξης να εκφράζει ανοικτά τις ανησυχίες της για την ανάπτυξη της επιρροής των κομμουνιστών στον ΣΥΡΙΖΑ και να πιέζει για μια επίσημη “αποκήρυξη” των ιδεών τους από το κόμμα.

Το επίπεδο του ύφους του δημοσιεύματος του “Π.Θ” ασφαλώς δεν μας εκπλήσσει. Στο πρώτο του σκέλος με τίτλο “Ο Τατσόπουλος έφυγε, με τους άλλους τι γίνεται;” (σελ. 26-27), το ένα μέλος της Τάσης μας στην ΚΕ αναφέρεται σαν “σκληροπυρηνική Συριζαία” σε ένα ντροπαλό φλέρτ με τα συνομωσιολογικά ένστικτα “νοικοκυραίων” αναγνωστών, ενώ στο άλλο μας μέλος, με μια “life style” διάθεση, αποδίδεται η ιδιότητα οπαδού ποδοσφαιρικής ομάδας, προφανώς κατόπιν εντατικής σχετικής αναζήτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία σε τούτο το κομμάτι είναι – μετά από την απόπειρα ενοχοποίησης ενός τυπικού, ευγενικού χαιρετισμού στην πρόσφατη Ανοικτή συνάντηση της ΚΤ από τον σ. γραμματέα του κόμματος – η ανοικτή ομολογία του φόβου των αστών μπροστά στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να επιτελέσει η Τάση το επόμενο διάστημα, δηλαδή στην αποφασιστική συμβολή στη ζωική υπόθεση της ενότητας του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Ο συντάκτης γράφει: “..Εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τάση υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες ο Δημήτρης Βίτσας, εκφράζοντας πιθανώς τη συμπάθεια προς ένα ‘μίνι-ΚΚΕ’, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει την κατάλληλη γέφυρα με το γνήσιο Κομμουνιστικό Κόμμα…“.

Στο δεύτερο, κύριο μέρος του δημοσιεύματος (σελ. 28-29) με τίτλο “Συνιστώσα προτείνει φορολογία 75%, κρατικοποίηση των ΜΜΕ και λαϊκό στρατό” το “ΠΘ” από τον τίτλο κιόλας, προβαίνει σε διαστρέβλωση δύο θέσεών μας, όπως αποδεικνύεται από τα ίδια τα αποσπάσματα που παρατίθενται στο περιεχόμενο του κειμένου που ακολουθεί. Εκεί ξεκαθαρίζεται ότι η φορολογία 75% δεν αφορά στα μικρομεσαία, αλλά στα πάρα πολύ μεγάλα εισοδήματα και η “κρατικοποίηση των ΜΜΕ” είναι στην πραγματικότητα η κοινωνικοποίηση, δηλαδή η απελευθέρωσή τους από τα δεσμά των μεγαλοκαπιταλιστών και η ελεύθερη απόδοσή τους για μη κερδοσκοπική χρήση στις ενώσεις των εργαζόμενων πολιτών. Και σε αυτό το τμήμα δεν λείπει η συνομωσιολογία με τίτλους όπως “Η κόκκινη άλωση του ΣΥΡΙΖΑ” και η αναφορά σε έναν Βρετανό “ιδεολογικό μέντορα” (κάτι σαν “ξένο δάκτυλο”…), δηλαδή στον διάσημο μαρξιστή συγγραφέα σ. Άλαν Γουντς, βιβλία και κείμενα του οποίου όπως είναι γνωστό μεταφράζουμε τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο να μας έχει κάνει την τιμή να μιλήσει στην ιδρυτική εκδήλωση της Τάσης μας, τον περασμένο Απρίλιο.

Όλα αυτά όμως, είναι απόλυτα αναμενόμενα για μια εφημερίδα του είδους του “Π.Θ” και αποτελούν λεπτομέρειες. Η ουσία του δεύτερου μέρους του δημοσιεύματος που αληθινά εντυπωσιάζει, είναι ότι η εφημερίδα παραθέτει πολύ σημαντικά, αυτούσια αποσπάσματα για καίρια ζητήματα από την Κομμουνιστική Πλατφόρμα, το βασικό προγραμματικό ντοκουμέντο της ΚΤ. Οι εγκέφαλοι του “ΠΘ” τυφλωμένοι από το αντιδραστικό τους μίσος για τις γνήσιες κομμουνιστικές ιδέες, τις παραθέτουν σε εκτεταμένη μορφή, θεωρώντας δεδομένο ότι οι αναγνώστες τους θα τις βρουν εξίσου αποκρουστικές, όπως τις αντιλαμβάνονται οι ίδιοι. Οι κύριοι αυτοί, είναι τόσο πολύ βυθισμένοι στον κόσμο των αστικών τους αυταπατών, που νομίζουν ότι οι χιλιάδες εξαθλιωμένοι από τον καπιταλισμό άνθρωποι που αγοράζουν το “ΠΘ” για τα εκπτωτικά κουπόνια αγορών από “Super Market”, θα προσεγγίσουν εχθρικά τις μόνες πολιτικές ιδέες και θέσεις που θα μπορούσαν να τους βγάλουν οριστικά από τη μόνιμη εξαθλίωση της φτώχειας και της ανεργίας.

Συνυπολογίζοντας λοιπόν όλα αυτά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το “Π.Θ” για την – φυσιολογικά διανθισμένη με μπόλικη ειρωνεία και απόλυτα εχθρικές προθέσεις – πολιτική διαφήμιση των γνήσιων κομμουνιστικών ιδεών, των ιδεών της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι – έστω και με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο – επέλεξαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη επιρροή αυτών των ιδεών, αποτελεί απόδειξη ότι η Κομμουνιστική Τάση βαδίζει στο σωστό δρόμο. Οι υποστηρικτές και οι φίλοι της δεν κάνουν μάταια κόπους και θυσίες για να δυναμώνει καθημερινά η φωνή της.

Εμπρός λοιπόν σύντροφοι,

πιο δυνατά, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και μαχητικότητα στον αγώνα για τις ιδέες που τρέμουν οι αστοί!

Το φάντασμα του κομμουνισμού, το φάντασμα της Κομμουνιστικής Τάσης στοιχειώνει ήδη τους εφιάλτες τους!

  

 

Σταμάτης Καραγιαννόπουλος

{fcomment}

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα