Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΑνακοινώσειςΑποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη εδώ και τώρα!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη εδώ και τώρα!

Ανακοίνωση για την απόφαση των δικαστών της Λαμίας να απορρίψουν το αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για υφ' όρον αποφυλάκιση.

Εικόνα: alfavita.gr
Εικόνα: alfavita.gr

Ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται εδώ και 65 μέρες σε απεργία πείνας επειδή διεκδικεί την υφ’ όρον αποφυλάκισή του μετά από 9 χρόνια φυλάκισης. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δικαιούται να αποφυλακιστεί καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, η οποία είναι συνολικά τα 20 χρόνια. Μάλιστα, παρότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και η ιδιωτική του γιατρός προειδοποιεί για υπογλυκαιμικό κώμα, το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας απέρριψε το αίτημά του σήμερα το πρωί.

Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της ελληνικής Δικαιοσύνης στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν καταδικασμένους για βιασμό ανηλίκων να αποφυλακίζονται αμέσως μετά από τη μέρα καταδίκης τους, τον μπάτσο δολοφόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου να αποφυλακίζεται λόγω «πρότερου έντιμου βίου» κ.λπ., ενώ ο Μιχαηλίδης που καταδικάστηκε για ληστεία τράπεζας και καταστήματος των ΕΛΤΑ το 2013 παραμένει φυλακισμένος επί 9 συναπτά έτη. Τέτοια «αμερόληπτη» και «αντικειμενική» Δικαιοσύνη θα ζήλευαν ακόμα και δικτατορικά καθεστώτα.

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τα ελληνικά δικαστήρια. Ως σημαντικό τμήμα του αστικού κράτους υπηρετεί την άρχουσα τάξη και όχι «ολόκληρο τον ελληνικό λαό». Ένας αναρχικός μπορεί να καταδικάζεται σε 20 χρόνια φυλάκιση για μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας τράπεζας, ενώ ένας γόνος μεγάλης αστικής οικογένειας που είναι κατηγορούμενος για βιασμό αθωώνεται. Οι υποθέσεις των ηθοποιών, οι οποίοι είναι κολλητοί του αστικού πολιτικού προσωπικού, καταδικάστηκαν για βιασμό ανηλίκων και ενηλίκων γυναικών και αποφυλακίστηκαν αμέσως, έχουν προκαλέσει την οργή σε εκατομμύρια απλούς ανθρώπους της εργατικής τάξης.

Η σαπίλα του αστικού δικαστικού και πολιτικού συστήματος, στην προσπάθειά του να καλύψει τους «δικούς του» ανθρώπους, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να βγάλουν ριζοσπαστικά συμπεράσματα για τη Δικαιοσύνη. Η άρχουσα τάξη τιμωρώντας τον Μιχαηλίδη προσπαθεί να τρομοκρατήσει τη νεολαία και όσους αποπειραθούν μελλοντικά να αμφισβητήσουν την εξουσία της.

Τα μαζικά εργατικά κόμματα θα πρέπει να καλέσουν μαζικά σε κινητοποιήσεις για την απελευθέρωση του Μιχαηλίδη που βρίσκεται ακόμα στη φυλακή την ώρα που η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Το ζήτημα της υπεράσπισης των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση ολόκληρου του εργατικού κινήματος.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα