Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΕπέμβαση στην Πολυτεχνειούπολη – Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Επέμβαση στην Πολυτεχνειούπολη – Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας!

Ανακοίνωσή μας για τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη.

Εικόνα: athensvoice.gr
Εικόνα: athensvoice.gr

Η χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου έθεσε σε κίνδυνο δεκάδες φοιτητές που περίμεναν λεωφορεία στη στάση έξω από την πύλη του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δυνάμεις των ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα που έχει σχέση με το οργανωμένο έγκλημα και εισέβαλαν στις φοιτητικές εστίες συλλαμβάνοντας 22 άτομα που ήταν ύποπτα για εμπόριο ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια 22χρονη δόκιμη της αστυνομίας που λειτουργούσε ως πληροφοριοδότρια αυτού του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Αυτή η επιχείρηση έλαβε χώρα το πρωί σε ώρα αιχμής και σε απόσταση λίγων μέτρων από την στάση των λεωφορείων που ανέμενε πλήθος φοιτητών και θα μπορούσαν να τραυματιστούν πολλοί από αυτούς. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι πυροβολισμοί προήλθαν από την αστυνομία χωρίς να φαίνεται να υπάρχει κάποια αφορμή από πλευράς των ατόμων που συνελήφθησαν, μια ενέργεια που έθεσε τη ζωή δεκάδων φοιτητών σε κίνδυνο. Η ίδια η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου». Φυσικά δε διευκρινίζεται τι είδους επίθεση δέχθηκε η ανθυπαστυνόμος από τον «σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό» που να δικαιολογεί στοιχειωδώς τη χρήση όπλου και τον τραυματισμό του.

Τα χθεσινά γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου ανέδειξαν ότι η αστυνομία, σύμφωνα ακόμα με το νόμο πλαίσιο του 1982, μπορεί να επεμβαίνει όταν τελούνται εγκληματικές κακουργηματικές ενέργειες. Η κατάργηση του ασύλου και η «πανεπιστημιακή αστυνομία» στοχεύουν μόνο στην καταστολή του φοιτητικού κινήματος και όχι στην «καταπολέμηση της εγκληματικότητας».

Ευθύνες βαραίνουν τόσο τον εισαγγελέα που έδωσε την εντολή για αυτή την επιχείρηση, όσο και την ηγεσία της αστυνομίας που την πραγματοποίησε δίπλα σε δεκάδες απλούς φοιτητές που περίμεναν τα λεωφορεία. Φυσικά δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι αυτή η επιχείρηση έγινε στις φοιτητικές εστίες του ΕΜΠ το πρωί και μπροστά στα μάτια των φοιτητών, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα αναστείλει την εγκατάσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) μέσα στα πανεπιστήμια εξαιτίας του φόβου της για το ξέσπασμα ενός μαζικού φοιτητικού κινήματος σε περίπτωση που προχωρούσαν με αυτό το μέτρο. Σκοπό της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης ήταν η τρομοκράτηση των φοιτητών που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στην κυβέρνηση και παράλληλα επιδιώκουν να δείξουν στην κοινή γνώμη ότι τα πανεπιστήμια είναι «κέντρα ανομίας» που πρέπει να «καθαριστούν» από την αστυνομία. Το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα θα πρέπει να αγωνιστούν για να φύγει αυτή η επικίνδυνη – για την ασφάλεια των φοιτητών και του εργαζόμενου λαού – κυβέρνηση άμεσα!

  • Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια!
  • Να πέσει η κυβέρνηση της αστυνομικής βίας εδώ και τώρα!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα