Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Ανακοινώσεις Δήλωση ένταξης στο ΣΥΝ

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Δήλωση ένταξης στο ΣΥΝ

ΔΗΛΩΣΗ  ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ

ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

 

Οι μετέχοντες στην Πολιτική Κίνηση «Μαρξιστική Τάση», μετά από σχετική σύσκεψη αποφασίσαμε :

  • Τη διάλυση της Πολιτικής μας Κίνησης.
  • Την κριτική υποστήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ στην επερχόμενη κρίσιμη για την εργατική τάξη και την Αριστερά εκλογική αναμέτρηση.
  • Την ένταξή μας ως άτομα στο «Συνασπισμό της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας» (ΣΥΝ), στη βάση της πλήρους αποδοχής της κομματικής πειθαρχίας.
  • Την ετοιμότητά μας να διδαχθούμε από την κοινή δράση με τους συντρόφους του ΣΥΝ.
  • Τη συνέχιση μέσα από τις γραμμές του ΣΥΝ, του αγώνα για την νίκη του σοσιαλισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, στη βάση της αταλάντευτης υπεράσπισης των αρχών και ιδεών του επιστημονικού σοσιαλισμού που ενέπνευσαν τη δράση μας μέχρι σήμερα.
  • Τη μετατροπή της μηνιαίας εφημερίδας «Μαρξιστική Φωνή» (www.marxismos.com) σε μια περιοδική επιθεώρηση συμβολής στην υπεράσπιση της μαρξιστικής θεωρίας και το άνοιγμα της συντακτικής της ομάδας σε κάθε αριστερό αγωνιστή που εμπνέεται από τα σοσιαλιστικά ιδανικά.

Από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας ως Πολιτική Κίνηση «Μαρξιστική Τάση», προσανατολιστήκαμε στην προσπάθεια να χτίσουμε δεσμούς με τα μαζικά κόμματα της αριστεράς, παλεύοντας για την ενότητα ΣΥΝ-ΚΚΕ στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας και στη διεκδίκηση μιας κυβέρνησης της αριστεράς με σοσιαλιστικό πρόγραμμα. Στην παρούσα περίοδο βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης και κλιμάκωσης της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τη νεολαία,  η ενότητα αυτή αποτελεί τη μοναδική προοδευτική πολιτική διέξοδο.
Η συστηματική προσπάθεια από την πλευρά μας για τη διάδοση αυτής της ζωτικής ιδέας στον χώρο του ΚΚΕ, παρ’ ότι  βρήκε αξιόλογη υποστήριξη στους αγωνιστές της βάσης του κόμματος, δυστυχώς συνάντησε την εχθρότητα της ηγεσίας και του στελεχιακού πυρήνα στον οποίο στηρίζεται, που έφθασε στα όρια της κατασυκοφάντησής μας, ακόμα και των προπηλακισμών κατά τη διάδοση των εντύπων μας.
Αντίθετα, στο χώρο του ΣΥΝ η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο ΣΥΝ έχει διακηρύξει επίσημα εδώ και καιρό την ανάγκη για την ενότητα της Αριστεράς και η βάση του είναι αποφασισμένη να δουλέψει γι’ αυτήν. Αυτή η πραγματικότητα βαρύνει καταλυτικά στην απόφασή μας να ενταχθούμε στο ΣΥΝ.
Δηλώνουμε ότι επιλέγουμε να ενταχθούμε στο ΣΥΝ σαν απλοί στρατιώτες της αριστεράς και του σοσιαλισμού, χωρίς να επιδιώκουμε «κεντρικές» διαπραγματεύσεις και χωρίς  να υποδυόμαστε τους συμμάχους «κορυφής» ενός μαζικού κόμματος, που το χρησιμοποιούν για να βρουν μια τεχνητή έξοδο από την πολιτική αφάνεια. Εμείς ερχόμαστε να βοηθήσουμε «στα δύσκολα». Όχι σε μια περίοδο ευφορίας, όπου οι ιδιοτελείς φίλοι περισσεύουν, αλλά σε μια περίοδο κρίσης, που το κόμμα έχει ανάγκη από στήριξη για να σωθεί και να αναπτυχθεί.
Ο ΣΥΝ, τις παραμονές μιας κρίσιμης εκλογικής μάχης, για λόγους τους οποίους έχουμε ήδη εξηγήσει στην εφημερίδα μας, βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση και απειλείται με πολιτική περιθωριοποίηση. Πιστεύουμε ότι η πολιτική περιθωριοποίηση του ΣΥΝ θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα για την αριστερά στην Ελλάδα. Ο αποκλεισμός του ΣΥΝ από τη σύνθεση της νέας Βουλής θα αποδυναμώσει την αριστερή αντιπολίτευση στην νέα κυβέρνηση, που όποια κι αν είναι θα επιτεθεί σκληρά στην εργατική τάξη. Τώρα που οι στιγμές είναι πιο κρίσιμες από ποτέ, πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση στις γραμμές του ΣΥΝ, για να υποστηρίξουμε την υπόθεση της βιώσιμης και μαχητικής του παρουσίας στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία, σαν την απαραίτητη προϋπόθεση για την ισχυροποίηση της Αριστεράς, την ενότητά της και τον σοσιαλιστικό της προσανατολισμό.

ΑΘΗΝΑ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα