Ελεύθεροι οι ναζί για νέα δολοφονικά σχέδια – μια ευγενική χορηγία του κράτους «δικαίου»

eleutheroi-xa

Διαβάστε τις εκτιμήσεις μας για τη σημερινή προκλητική απόφαση της «Δικαιοσύνης» που δίνει ελεύθερο χώρο και χρόνο για δολοφονική δράση στους ναζί, αποκαλύπτοντας για άλλη μια φορά την αντιδραστική φύση των θεσμών της αστικής «Δημοκρατίας» και νομιμότητας.

Ένας – ένας οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής αφήνονται ελεύθεροι από ανακριτές και εισαγγελείς. Οι ναζί, οπλισμένοι με εκδικητική μανία που δεν μπόρεσαν να κρύψουν ούτε για ένα λεπτό καθώς περπατούσαν και πάλι ελεύθεροι, μπορούν – λόγω …«αμφιβολιών» – ανενόχλητα από σήμερα να καλύψουν το προσωρινό κενό ηγεσίας της ΧΑ, να ανασυγκροτήσουν τα τάγματα εφόδου και να δρομολογήσουν νέες δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

Το παραμύθι του «κράτους δικαίου» κατέρρευσε, με έναν τρόπο που έχει σοκάρει και τους ίδιους τους πολιτικούς και «επικοινωνιακούς» απολογητές της κυβέρνησης. Οι δικαστές με τους ισχυρισμούς για «αμφιβολίες», ομολογούν καθαρά, ότι δεν εντάσσονται στη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που είναι σίγουρη για την ακραία επικινδυνότητα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά σε εκείνους τους λίγους, που αντιμετωπίζουν τη δράση τους με επιείκεια. Όμως το πρόβλημα για τον εργαζόμενο λαό και τα δικαιώματα του, είναι ότι αυτοί οι «λίγοι» σε επίπεδο κοινωνίας, είναι πολλοί και πανίσχυροι μέσα στο κράτος, την αστυνομία, το στρατό και τη «Δικαιοσύνη». Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι μια μέρα πριν τη σημερινή απόφαση, είχε διαφανεί η αληθινή πρόθεση της «Δικαιοσύνης», όταν «κατά λάθος» γνωστοποιήθηκε από επίσημα έγγραφα της δικογραφίας προς τους ναζί «κατηγορούμενους», όχι μόνο το όνομα του πρώην μέλους της ΧΑ – «μυστικού» μάρτυρα κατηγορίας, αλλά και τα πλήρη στοιχεία του, μέχρι και η διεύθυνσή του…

Με την προκλητική σημερινή απόφασή της η «Δικαιοσύνη», απέδειξε περίτρανα ότι όχι μόνο δεν είναι ανεξάρτητη, αλλά αντίθετα, αποτελεί ενεργούμενο ενός βρώμικου σχεδίου παρασκηνιακών μεθοδεύσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και ΧΑ. Για άλλη μια φορά γίνεται ξεκάθαρο αυτό που υπομονετικά εξηγεί η Κομμουνιστική Τάση τις τελευταίες μέρες, δηλαδή ότι η ΧΑ και ο φασισμός δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά από την κυβέρνηση άρχουσας τάξης – τρόικας και από το αντιδραστικό, γεμάτο φασιστικούς θύλακες κράτος τους. Η σημερινή «δημοκρατία» και η υφιστάμενη «νομιμότητα», δεν υπάρχουν για να διώκουν ή να «λιώνουν» σύμφωνα με τη δημαγωγική φράση του Σαμαρά τους φασίστες, αλλά για να ρυθμίζουν και σε τελική ανάλυση να καλύπτουν «θεσμικά» τη δράση τους.

Πράγματι λοιπόν, για να θυμηθούμε τα λόγια του σ. προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και η «Δικαιοσύνη» κάνουν ξανά «το αυτονόητο». Και αυτονόητο γι’ αυτούς – όπως και για κάθε άλλον αστικό θεσμό, μηχανισμό ή αστό κρατικό λειτουργό – είναι να δίνουν την μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα χώρου και χρόνου για δράση στους φασίστες. Τώρα είναι σειρά των ηγεσιών της Αριστεράς να θυμηθούν επιτέλους να κάνουν και εκείνες το αυτονόητο. Να μεριμνήσουν δηλαδή, για την άμυνα του κινήματος από τους αφιονισμένους φασίστες, υποστηρίζοντας τη δημιουργία ενωτικών αντιφασιστικών ομάδων αυτοάμυνας στις γειτονιές και τους εργατικούς χώρους, καθώς και μιας κεντρικής αντιφασιστικής πολιτοφυλακής και δουλεύοντας για την πολιτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό, που υιοθετώντας ένα σοσιαλιστικό πρόγραμμα εξουσίας θα μπορούσε να ξεριζώσει οριστικά το ναζιστικό καρκίνωμα από το σώμα της κοινωνίας.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

{fcomment}