Η Κομμουνιστική Τάση είναι ήδη γνωστό ότι αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Επίλεκτα στους μαζικούς τους χώρους και στις τοπικές τους κοινωνίες στελέχη της Τάσης, ορισμένα από τα οποία ψηφίστηκαν από ΟΜ και Νομαρχιακές σε Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα και Ρόδο, τελικά απορρίφθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή ψηφοδελτίων, χωρίς συγκεκριμένη πολιτική αιτιολόγηση. Το πολιτικό σκεπτικό του αποκλεισμού του ρεύματος του επαναστατικού μαρξισμού από τα ψηφοδέλτια, αν και ουδέποτε εξηγήθηκε από την ηγεσία, είναι προφανές. Οι σύντροφοι αυτοί δεν ανταποκρίνονταν στη βασική φυσιογνωμία των υποψηφίων που ήθελε και επέβαλε σε σημαντικό βαθμό τελικά, η ηγετική ομάδα: πρόσωπα ικανά να υποστηρίξουν πολιτικές επιλογές διαχείρισης του αστικού συστήματος και επιδίωξης συμβιβασμών με την άρχουσα τάξη και την τρόικα, με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη μέρους ή και του συνόλου των ριζοσπαστικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του εργαζόμενου λαού.

Όμως παρά το πολιτικά απαράδεκτο γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια δεν υπάρχουν υπερασπιστές ενός γνήσιου κομμουνιστικού προγράμματος και παρά το ότι περισσεύουν οι πολιτικοί καριερίστες και οι σοσιαλδημοκράτες, οι αριστερές – κομμουνιστικές καταβολές, αλλά και η αριστερή φυσιογνωμία ενός πολύ μεγάλου μέρους του κόμματος βρίσκουν αντανάκλαση με ορισμένες αξιόλογες αριστερές υποψηφιότητες. Πρόκειται για υποψήφιους που προέρχονται από «τ’ αριστερά της αριστεράς» του κόμματος, που κατά κύριο λόγο συμμετέχουν στις τάξεις της «Αριστερής Πλατφόρμας».

Είναι στελέχη που παρά την γενικά αριστερή ρεφορμιστική πολιτική τους αντίληψη, υπερασπίζουν μια γραμμή σύγκρουσης με την τρόικα και την ελληνική άρχουσα τάξη, υποστηρίζοντας κοινές θέσεις με αυτές για τις οποίες παλεύει η Κομμουνιστική Τάση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το χρέος, οι τράπεζες, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές συμμαχίες. Στελέχη που τάσσονται υπέρ των μονομερών ενεργειών σχετικά με το χρέος, υπέρ της κοινωνικοποίησης των τραπεζών, υπέρ της εθνικοποίησης των μεγάλων επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, υπέρ της συμμαχίας με το ΚΚΕ. Η Κομμουνιστική Τάση καλεί τους υποστηρικτές και φίλους της να στηρίξουν με την ψήφο τους αυτούς τους υποψήφιους, δίνοντάς τους την εντολή να σταθούν δίπλα στον αναγκαίο αγώνα της αριστερής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, του εργατικού κινήματος και της νεολαίας για μια αληθινά ριζοσπαστική, σοσιαλιστική πολιτική από το κόμμα στην εξουσία, με σκοπό να ξεριζωθούν τα Μνημόνια και ο σάπιος ελληνικός καπιταλισμός και να ανοίξει η προοπτική για τη νίκη του σοσιαλισμού σε όλη την Ευρώπη.