Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΕφημερίδα «Επανάσταση», τεύχος 81 – Σημείωμα της Σύνταξης

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Εφημερίδα «Επανάσταση», τεύχος 81 – Σημείωμα της Σύνταξης

Το σημείωμα της Σύνταξης που περιέχεται στο τεύχος (αρ. 81) της εφημερίδας «Επανάσταση» που κυκλοφορεί.*

Η κυβέρνηση της Ν.Δ αποκαλύπτει καθημερινά την αντιδραστική της φύση. Αποχαλίνωσε την αστυνομική βαρβαρότητα με ανελέητους ξυλοδαρμούς, συλλήψεις δεκάδων νεολαίων διαδηλωτών και κατάργηση ακόμα και του οικογενειακού ασύλου (αστυνομική βαναυσότητα στο Κουκάκι), έκοψε το «κοινωνικό μέρισμα» από 3,45 εκατομμύρια φτωχούς, ψήφισε προϋπολογισμό με νέες περικοπές για τον εργαζόμενο λαό και ανακοίνωσε ένα νόμο που ιδιωτικοποιεί την κοινωνική ασφάλιση.

Στο πλαίσιο της γενικής αντιδραστικής της πολιτικής, η κυβέρνηση, δυστυχώς με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, παραχώρησε με νέο νόμο το δικαίωμα ψήφου σε Έλληνες που λείπουν έως και 30 χρόνια από τη χώρα, ενώ το ελληνικό κράτος βάσει του Συντάγματος συνεχίζει να αρνείται αυτό το δικαίωμα στην πλειονότητα των μεταναστών που εργάζονται και μένουν μόνιμα στη χώρα. Η παροχή του δικαιώματος ψήφου με εθνικά – αιματολογικά κριτήρια συνιστά αντιδημοκρατικό σκάνδαλο. Η Αριστερά και ιδίως ένα κόμμα που επικαλείται τον προλεταριακό διεθνισμό όπως το ΚΚΕ, αντί να ασπάζεται την αντιδραστική λογική των εθνικών κριτηρίων, πρέπει να απαιτήσει την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι, ενώ με τον ιδρώτα τους τροφοδοτούν τα κέρδη των Ελλήνων καπιταλιστών, καταβάλουν φόρους στο ελληνικό κράτος και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν έχουν κανένα λόγο στο πώς θα κυβερνηθούν.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως, έχουν έρθει στο προσκήνιο και ορισμένα ελπιδοφόρα στοιχεία. Το μαχητικό φοιτητικό κίνημα καταλήψεων, η μαζική φετινή πορεία του Πολυτεχνείου, οι πρώτες αξιοσημείωτες εργατικές κινητοποιήσεις (νοσοκομεία, τράπεζες και κυρίως η απεργία στον ΟΤΕ) και η αυξανόμενη έμπνευση της νεολαίας από το διαδοχικό ξέσπασμα επαναστατικών κινημάτων όπως αυτό της Χιλής και από την εξελισσόμενη απεργιακή μάχη στη Γαλλία, μας προϊδεάζουν για μια νέα αγωνιστική αφύπνιση των εργατικών μαζών. Το καθήκον μας είναι να προετοιμάσουμε από τώρα τη νικηφόρα της έκβαση, με το μόνο αποτελεσματικό τρόπο, τον οργανωμένο, διεθνώς συντονισμένο αγώνα για τις ιδέες και το πρόγραμμα του επαναστατικού μαρξισμού. Γι’ αυτό, αγαπητέ αναγνώστη της «Ε», σε καλούμε να οργανωθείς σήμερα στην Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης!

Η Σύνταξη

* Γράφτηκε στις 19/12/2019

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα