Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΠρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους: υποκρισία και μετάθεση εγκληματικών ευθυνών

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Πρόστιμα στους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους: υποκρισία και μετάθεση εγκληματικών ευθυνών

Δήλωση με αφορμή τα πρόστιμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες πρόστιμα 100 ευρώ σε όλους τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, επικαλούμενος τον αναγκαίο πόλεμο ενάντια το νέο φονικό κύμα της πανδημίας. Όμως ο «πόλεμος» μόνο με επιβολή «υποχρεωτικού εμβολιασμού» στους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους, χωρίς τη δυνατότητα για απεριόριστα και δωρεάν τεστ για όλους, χωρίς την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας για να σωθούν οι ζωές όσων απειλούνται λόγω της αναβολής μιας αναγκαίας χειρουργικής επέμβασης ή μιας βαριάς νόσησης χωρίς δυνατότητα πρόσβασης σε ΜΕΘ, χωρίς την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις και επενδύσεις σε υποδομές και εξοπλισμό, χωρίς την ριζική επίλυση του προβλήματος των συνωστισμών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ναούς, σχολεία, σχολές και μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς μια γενναία κρατική επένδυση για την προμήθεια και παραγωγή των διαθέσιμων ως σήμερα φαρμάκων και χωρίς δραστήριες διεθνείς πρωτοβουλίες και αποφασιστικές εκκλήσεις για μαζική προμήθεια εμβολίων στις φτωχές χώρες όπου η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη δημιουργεί διαρκώς νέες απειλητικές μεταλλάξεις, δεν είναι ένας πραγματικός πόλεμος, αλλά μια επίδειξη σκανδαλώδους υποκρισίας. Είναι μια αισχρή απόπειρα μετάθεσης των εγκληματικών ευθυνών κράτους, κυβέρνησης και άρχουσας τάξης για την ανικανότητα και απροθυμία τους να προστατέψουν τη δημόσια υγεία στους ώμους των φοβισμένων ή απλά παραπληροφορημένων σχετικά με τα εμβόλια ανθρώπων.

Στο μεταξύ, οι νεκροί από το τέταρτο κύμα κορωνοϊού πολλαπλασιάζονται καθημερινά και οι προβλέψεις των επιστημόνων για έναν «μαύρο χειμώνα» επιβεβαιώνονται. Μόνη απάντηση του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς μπροστά στην καταστροφή που υφίσταται ο λαός από την ανικανότητα και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την άρχουσα τάξη και την κυβέρνησή της είναι ο μαζικός, ενωτικός αγώνας για να κατακτηθούν οι ακόλουθες επείγουσες διεκδικήσεις:

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

– Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ και αποφασιστική ενίσχυση των ΜΕΘ και της Πρωτοβάθμιας Υγείας σύμφωνα με τις υποδείξεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των υγειονομικών.

– Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς και άμεση προμήθεια οχημάτων για αύξηση των δρομολογίων.

– Δωρεάν τεστ ανίχνευσης του ιού για όλους τους πολίτες, σε μονάδες με καθημερινή λειτουργία σε κάθε Δήμο.

– Καθημερινούς ελέγχους από ειδικές επιτροπές για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους μαζικούς χώρους δουλειάς με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων και αυστηρά πρόστιμα στους εργοδότες.

– Μέτρα για την αποφόρτιση του συνωστισμού που δημιουργείται καθημερινά στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των συνδικαλιστικών ενώσεων των εκπαιδευτικών.

– Άμεση μαζική προμήθεια από το δημόσιο σύστημα Υγείας όλων των φαρμάκων που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην θεραπεία της νόσου.

– Θωράκιση του πληθυσμού με ένα πρόγραμμα καθολικού εμβολιασμού, κηρυγμένου ως υποχρεωτικού λόγω της παρούσας έκτακτης κατάστασης σοβαρής απειλής για τη δημόσια υγεία, χωρίς εκδικητικού τύπου οικονομικές ή άλλες κυρώσεις, από το οποίο ασφαλώς θα εξαιρούνται όσοι με σχετική ιατρική γνωμάτευση έχουν σοβαρούς λόγους υγείας. Να διεξαχθεί άμεσα μια εξατομικευμένη κρατική εκστρατεία ενημέρωσης για τα οφέλη των εμβολίων σε όσους φοβούνται να εμβολιαστούν και να δοθεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους η δυνατότητα για δωρεάν προεμβολιαστική εξέταση από γιατρό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Όχι σε κάθε διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ανθρώπων τιμωρητικού και όχι υγειονομικού κριτηρίου! Δυνατότητα πρόσβασης στους κλειστούς χώρους συνάθροισης μόνο με επίδειξη αρνητικού τεστ, και από τους εμβολιασμένους και από τους ανεμβολίαστους ανθρώπους.

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα