Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Καταγγελίες πολιτών για βασανιστήρια: αυτή η Αστυνομία πρέπει να διαλυθεί!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Καταγγελίες πολιτών για βασανιστήρια: αυτή η Αστυνομία πρέπει να διαλυθεί!

Η πρότασή μας για τις αναγκαίες διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος ενάντια στον κυβερνητικό-αστυνομικό αυταρχισμό, με αφορμή της καταγγελίες πολιτών για βασανιστήρια από την αστυνομία που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας.

Τη γενικευμένη λαϊκή κατακραυγή έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες πολιτών για βασανιστήρια από αστυνομικούς μετά την πρόσφατη μαζική λαϊκή συγκέντρωση στη Ν. Σμύρνη, οι οποίες περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ της σημερινής «Εφημερίδας των Συντακτών». Αυτές οι καταγγελίες επιβεβαιώνουν την πολιτική εκτίμηση ότι τα κατασταλτικά σώματα της αστυνομίας συνιστούν ένοπλα σώματα ένστολων σαδιστών-βασανιστών στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης. Αυτή η αστυνομία δεν εκδημοκρατίζεται. Ο αγώνας του λαού πρέπει να στοχεύει στην πλήρη της διάλυση.

Το μαζικό κίνημα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες ενάντια στον κυβερνητικό-αστυνομικό αυταρχισμό, με ορόσημο τη μαζική λαϊκή συγκέντρωση της Ν. Σμύρνης και συνέχεια τη μαζική διαδήλωση της νεολαίας στη Θεσσαλονίκη και τις λαϊκές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πλατείες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, μαζί με το κεντρικό αίτημα της πτώσης της αυταρχικής κυβέρνησης της ΝΔ πρέπει να υιοθετήσει τις ακόλουθες διεκδικήσεις:

1. Εδώ και τώρα διάλυση όλων των ειδικών κατασταλτικών σωμάτων της αστυνομίας!

2. Πλήρης απαγόρευση παρουσίας και επέμβασης των αστυνομικών σωμάτων σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και χώρους συνδικαλιστικής και πολιτικής δραστηριότητας, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα στις συναθροίσεις, τις διαδηλώσεις και τις απεργίες.

3. Αποστράτευση όλων των υπαρχόντων αξιωματικών της αστυνομίας, απασχόλησή τους σε εκτελεστικές-διεκπαιρεωτικές εργασίες σε κρατικές υπηρεσίες με τον μέσο μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου ή συνταξιοδότηση όσων είναι κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης με τη μέση σύνταξη ενός εργαζόμενου για τα ίδια χρόνια εργασίας.

4. Αποπομπή-απόλυση χωρίς αποζημίωση όλων των φασιστικών στοιχείων και όλων των αστυνομικών που έχουν εμπλακεί άμεσα ή έμμεσα σε περιστατικά άσκησης καταχρηστικής βίας (λεκτικής ‘η σωματικής) σε πολίτες.

5. Ίδρυση νέου σώματος προστασίας των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των πολιτών, το οποίο θα υπάγεται στο δημοκρατικό έλεγχο και τη διοίκηση των μαζικών οργανώσεων των εργαζόμενων πολιτών και της νεολαίας, σε συνεργασία με την εκλεγμένη κυβέρνηση, με περιεχόμενο εκπαίδευσης και κανόνες λειτουργίας που θα διαμορφώνονται από τις μαζικές οργανώσεις, χωρίς οικονομικά ή άλλα προνόμια σε σχέση με τον εργαζόμενο λαό και με μισθό ίσο με εκείνον ενός ειδικευμένου εργάτη.

6. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα της Αριστεράς να δεσμευθούν ενώπιον του λαού ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσουν ή θα υποστηρίξουν μετά την αναγκαία πτώση της σημερινής κυβέρνησης της Ν.Δ θα διαλύσει τη σημερινή αυταρχική αστυνομία, ιδρύοντας ένα νέο, αληθινά δημοκρατικό και ελεγχόμενο από τους εργαζόμενους πολίτες σώμα που θα λειτουργεί με τις παραπάνω γενικές αρχές.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα