Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Αστυνομική βία ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές που τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα -...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Αστυνομική βία ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές που τηρούσαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα – Οι ηγεσίες που υπέγραψαν το ενωτικό κείμενο να συγκροτήσουν Ενιαίο Μέτωπο αγώνα!

Δήλωση της Κομμουνιστικής Τάσης για τα σημερινά γεγονότα και την αναγκαία αγωνιστική απάντηση.

Σήμερα, ημέρα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση της άρχουσας τάξης κορύφωσε τη μεθοδική της απόπειρα να βγάλει το στίγμα του βασικού υπαίτιου για την τρέχουσα φονική έξαρση της πανδημίας και την κατάρρευση του ΕΣΥ και να το μεταφέρει στο εργατικό κίνημα και την Αριστερά.

Έχοντας προετοιμάσει κατάλληλα το έδαφος με τη χουντικής έμπνευσης πανελλαδική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων για 4 μέρες, επιδόθηκε σ’ ένα όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, διαλύοντας ειρηνικές, συμβολικές συγκεντρώσεις, στις οποίες προσπάθησε να συμμετάσχει μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα αγωνιστών της Αριστεράς και των συνδικάτων, οι οποίοι όπως φαίνεται σε όλα τα σχετικά βίντεο τήρησαν κατά γράμμα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ταυτόχρονα, με τη στάση αυτή, η αντιδραστική κυβέρνηση της Ν.Δ έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει άγρια αστυνομική βία και αυταρχικές απαγορεύσεις ανάλογες με αυτή που επέβαλε τις τελευταίες μέρες, με σκοπό να αντιμετωπίσει τους μαζικούς ταξικούς και πολιτικούς αγώνες που θα αναπτυχθούν αναπόφευκτα τους επόμενους μήνες ενάντια στην πολιτική της και το καταρέον σύστημα που αυτή υπηρετεί.

Η απάντηση του εργατικού κινήματος και της νεολαίας σε αυτήν την απροκάλυπτη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, η οποία συμπληρώνει με φυσικό τρόπο τις διαρκείς επιθέσεις στο βιωτικό επίπεδο τους εργαζόμενου λαού και την εγκληματική κυβερνητική αδιαφορία για την προστασία της δημόσιας Υγείας, πρέπει να είναι αποφασιστική, δυναμική και μαζική.

Η κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού τις τελευταίες μέρες είχε ως συνέπεια να ενωθούν για πρώτη φορά σε μια κοινή φωνή διαμαρτυρίας ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Αυτό το γεγονός δημιούργησε πολλές ελπίδες σε εκατομμύρια εργαζόμενους και νέους, οι οποίοι κατανοούν ότι χωρίς την ενότητα των μαζικών πολιτικών δυνάμεων της εργατικής τάξης στον αγώνα δεν θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα η αναγκαία άμεση απομάκρυνση της Ν.Δ από την εξουσία. Όμως ένα κοινό κείμενο διαμαρτυρίας από μόνο του δεν είναι καθόλου αρκετό. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει ανάλογη και ακόμα πιο ουσιαστική συνέχεια. Για να ανταποκριθούν λοιπόν στις ελπίδες, τις προσδοκίες και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας οι ηγεσίες της Αριστεράς πρέπει το συντομότερο δυνατό να προχωρήσουν στα εξής:

– Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου όλων των μαζικών πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που θέλουν να αγωνιστούν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της Δημόσιας Υγείας και του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος.

– Πρώτο καθήκον αυτού του μετώπου να είναι η προετοιμασία μιας 24ωρης γενικής απεργίας με ενωτικές μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με σχολαστική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η οποία θα διεξαχθεί την πρώτη εβδομάδα μετά την άρση του υφιστάμενου καθεστώτος γενικού «λοκντάουν». Στην περίπτωση που αυτή η άρση καθυστερήσει πάνω από 3-4 εβδομάδες, θα πρέπει ως αρχικό βήμα να διεξαχθεί μια 24ωρη γενική απεργία χωρίς μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, μόνο με συμβολικές-προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Για την καλύτερη προετοιμασία αυτών των αναγκαίων κινητοποιήσεων θα πρέπει να διεξαχθούν συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και του διαδικτύου.

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης) – εφημερίδα ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com – 17/11/2020

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα