Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΑστυνομία και κυβέρνηση καλύπτουν τους φασίστες και διώκουν αντιφασίστες αγωνιστές – ...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Αστυνομία και κυβέρνηση καλύπτουν τους φασίστες και διώκουν αντιφασίστες αγωνιστές – Ενιαίο αντιφασιστικό και αντικυβερνητικό μέτωπο!

Ανακοίνωση για την προκλητική εύνοια της αστυνομίας έναντι των φασιστών στο πλαίσιο της χτεσινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της χθεσινής αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Ν. Ηράκλειο, αναδείχθηκε με παραστατικό τρόπο το πώς η κυβέρνηση και η αστυνομία εννοούν τη «θεωρία των δύο άκρων».

Ήδη, η γενικευμένη «απαγόρευση συναθροίσεων», αντί της συγκεκριμένης παρεμπόδισης της μάζωξης μαχαιροβγαλτών νεοναζί, είχε αποτελέσει ένα κατασταλτικό μέτρο ενάντια σε χιλιάδες εργαζόμενους και νέους που ήθελαν να πραγματοποιήσουν αντιφασιστική συγκέντρωση, εξασκώντας ένα στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμά τους. Δείχνοντας αποφασισμένη να υλοποιήσει αυτό το βοναπαρτιστικής φύσης μέτρο, η αστυνομία πραγματοποίησε πολλές προσαγωγές αγωνιστών απλώς και μόνο επειδή μετέβαιναν στο σημείο της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενώ ένας τεράστιος αριθμός ΜΑΤ, ΟΠΚΕ κλπ εμπόδιζε τους διαδηλωτές να προχωρήσουν προς την πλατεία του σταθμού Ν. Ηράκλειο.

Το «άλλο άκρο», ωστόσο, είχε μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση από την αστυνομία. Αρχικά, μικροομάδα φασιστών «συναθροίστηκε» στο Ν. Ηράκλειο χωρίς καμία παρεμπόδιση – αναδεικνύοντας ωστόσο, απέναντι στους χιλιάδες αντιφασίστες διαδηλωτές, τον πραγματικό εις βάρος των φασιστών συσχετισμό δύναμης παρά την απαράδεκτη διάσπαση των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων. Στη συνέχεια, ένα πλήρως εξοπλισμένο «τάγμα εφόδου» νεοναζί εισήλθε ανενόχλητο στο σταθμό Μοναστηράκι, επιτέθηκε δολοφονικά ενάντια σε μετανάστες και αντιφασίστες μέσα στο τρένο, και αποπειράθηκε να πυρπολήσει βαγόνια. Η κάθοδος δυνάμεων ΜΑΤ στις αποβάθρες, που κατά τη διάρκεια της επίθεσης παρέμεναν ατάραχες εκτός του σταθμού χωρίς να επέμβουν, ήταν προκλητικά αργοπορημένη και προσχηματική.

Πρόκειται για μια γλαφυρή απόδειξη της οργανικής αδυναμίας του ελληνικού αστικού κράτους να έρθει σε σύγκρουση με τη δολοφονική φασιστική δράση. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο των μαζικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας, ενάντια στους φασίστες και την κυβέρνηση που τους προστατεύει.

– Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και συλληφθέντες αντιφασίστες! Καμία απαγόρευση αντιφασιστικών συγκεντρώσεων!
– Άμεση δημοσιοποίηση από την αστυνομία των στοιχείων κάθε φασίστα που εικονίζεται στα βίντεο (απόλυτα εφικτή τεχνικά) ή φέρεται να έχει συλληφθεί, και άμεση σύλληψη και καταδίκη όλων όσων συμμετείχαν και οργάνωσαν την επίθεση, προεξάρχουσας της φασιστικής γκρούπας που ανέλαβε την ευθύνη της! Κάθε αμέλεια έναντι αυτής της στοιχειώδους υποχρέωσης κυβέρνησης και δικαστικής εξουσίας θα επιβεβαιώσει την πραγματικότητα της στενής τους διαπλοκής με τους φασίστες.
– Ενιαίο μέτωπο όλων των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης!
– Κάτω η κυβέρνηση που κάνει πλάτες στη δράση των φασιστών και διώκει τους αντιφασίστες!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα