Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ενιαίο Μέτωπο μαζικού αγώνα-Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομικής τρομοκρατίας!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ενιαίο Μέτωπο μαζικού αγώνα-Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομικής τρομοκρατίας!

Δήλωση για τη σημερινή επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας στη Ν. Σμύρνη και την αναγκαία μαζική απάντηση.

Δήλωση για τη σημερινή επίδειξη αστυνομικής βαρβαρότητας στη Ν. Σμύρνη και την αναγκαία μαζική απάντηση.

Σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία της Ν. Σμύρνης, στο όνομα της τήρησης των μέτρων προστασίας από την πανδημία, είχαμε μια ενδεικτική για τη στάση της κυβέρνησης και της Αστυνομίας επίδειξη αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια που καθόταν σε ένα παγκάκι. Τότε ορισμένοι νέοι ζήτησαν χωρίς καμία διάθεση βιαιοπραγίας εξηγήσεις από τους αστυνομικούς και αυτοί απάντησαν χτυπώντας τους με γκλομπς κάνοντας 11 προσαγωγές. Είναι χαρακτηριστικό για την έκταση της βίας που άσκησαν οι αστυνομικοί το ότι χτυπούσαν έναν νεαρό άνδρα στο κεφάλι και αυτός φώναζε «πονάω», θυμίζοντας το περιστατικό με τη δολοφονία του Φλόιντ στις ΗΠΑ, ο οποίος φώναζε «I can’t breathe», που αποτέλεσε και την αφορμή για το ξέσπασμα του κινήματος Black Lives Matter πέρυσι το καλοκαίρι. Επίσης, οι αστυνομικοί έδιωχναν ακόμα και ηλικιωμένους που απλά κάθονταν στα παγκάκια της πλατείας.

Μετά από λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε αυθόρμητη συγκέντρωση και πορεία από το δημαρχείο της πόλης προς την κεντρική πλατεία. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μαζική με συμμετοχή άνω των 1000 ατόμων. Σε αυτή συμμετείχαν κατά κύριο λόγω νέοι, αλλά έδωσαν το «παρών» και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Επιπλέον, κόσμος από τα μπαλκόνια χειροκροτούσε τους διαδηλωτές δείχνοντας την αλληλεγγύη τους. Δυνάμεις των ΜΑΤ ενίσχυσαν την αστυνομία στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεισαν τους δρόμους που ενώνουν τη Ν. Σμύρνη με την Καλλιθέα για να εμποδίσουν τη συμμετοχή στη διαδήλωση περισσότερων ατόμων από τις γειτονικές περιοχές. Τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης διαλύοντας την πορεία κοντά στο ύψος της κεντρικής πλατείας Ν. Σμύρνης.

Η άμεση και αυθόρμητη απάντηση των νέων που διαδήλωσαν δείχνει ότι υπάρχει συσσωρευμένη οργή στη νεολαία που ψάχνει την οποιαδήποτε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια. Η κυβέρνηση με τα ουσιαστικά ανύπαρκτα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη χρήση της καταστολής ενάντια σε οποιονδήποτε σηκώνει το ανάστημά του απέναντί της χάνει διαρκώς την όποια υποστήριξη και ανοχή σε λαϊκά στρώματα. Η αστυνομική βία στη Ν. Σμύρνη, όπως και στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα την Παρασκευή και το Σάββατο, δεν θα καταφέρει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Πρέπει να λάβει και θα λάβει μαζική απάντηση!

Η αποψινή πρόσκληση του ΜέΡΑ25 για κοινή δράση ενάντια στην κυβέρνηση και την κρατική καταστολή είναι σωστή και πρέπει να στηριχτεί! Πρέπει να γίνει αμέσως δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και να μετατραπεί στο πρώτο βήμα για το αναγκαίο και ζωτικό Ενιαίο Μέτωπο μαζικού αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών δημοκρατικών ελευθεριών και του βιοτικού επιπέδου του εργαζόμενου λαού από την επίθεση της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησής της.

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25, τα συνδικάτα και οι οργανώσεις της νεολαίας οφείλουν να συντονιστούν και να καλέσουν σε μαζική αγωνιστική δράση με βασικό σύνθημα «Κάτω η κυβέρνηση της κρατικής τρομοκρατίας!».

Η αρχή να γίνει με μια κοινή, ενωτική μαζική συγκέντρωση αύριο Δευτέρα 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί συγκεντρώσεις

• Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει!
• Η απάντηση στον κρατικό τρόμο πρέπει να είναι μαζική και διαρκής!
• ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις νεολαίας, φοιτητικοί Σύλλογοι να συντονιστούν και να καλέσουν σε μαζική αγωνιστική δράση.
• Ενιαίο Μέτωπο μαζικού αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών δημοκρατικών ελευθεριών.
• Κάτω η κυβέρνηση της κρατικής τρομοκρατίας!

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης)

-Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα