Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Όλοι στην απεργία της 26ης Νοέμβρη! Να γίνει το πρώτο βήμα για...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Όλοι στην απεργία της 26ης Νοέμβρη! Να γίνει το πρώτο βήμα για μια 24ωρη γενική απεργία

Προκήρυξη για την κρίσιμη απεργία της 26ης Νοέμβρη.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), η ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Αεροπορίας, οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ καλούν σε 24ωρη απεργία, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την εργατική τάξη. Οι υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς είναι άθλιες με ευθύνη των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Οι ελλείψεις σε ΜΕΘ είναι τεράστιες και το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν είναι επαρκές για να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες. Ήδη στη Θεσσαλονίκη τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και υπάρχουν ασθενείς που δεν εισάγονται σε αυτά λόγω της ανυπαρξίας κλινών.

Επίσης, η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι άσχημη. Πραγματοποιούνται λίγα δρομολόγια με αποτέλεσμα οι επιβάτες να συνωστίζονται και να υπάρχει διασπορά του ιού. Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση έχει πάρει ελάχιστα μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων και γενικότερα της δημόσιας υγείας από τη νόσο COVID-19. Έχει εγκληματικές ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων.

Επιπλέον, μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η κυβέρνηση κατέθεσε νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη 10ωρη εργασία χωρίς πληρωμή της δίωρης υπερωρίας, μείωση του μέσου μισθού και της «ευέλικτης εργασίας», αλλά και του «φακελώματος» των συνδικαλισμένων εργαζομένων σε ένα Γενικό Μητρώο που θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ διεξάγεται για αιτήματα που απαντούν στην κυβερνητική ανυπαρξία μέτρων για τη δημόσια υγεία και ενάντια στο κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και πρέπει να έχει τη μέγιστη και μαζικότερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα! Ασφαλώς, πρέπει να αναγνωριστεί το γεγονός ότι στις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχει ούτε η διάθεση από τους εργαζόμενους, ούτε και η αντικειμενική δυνατότητα για να διεξαχθούν οι αναγκαίες μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, εξαιτίας της φονικής έξαρσης της πανδημίας και της καραντίνας. Γι’ αυτό χρειάζεται να οργανωθούν καλά προετοιμασμένες, συμβολικές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις και μια ισχυρή προπαγανδιστική εκστρατεία για τη μαζική συμμετοχή και τα αιτήματα της απεργίας, με διανομή υλικού στους εργατικούς χώρους, αφισοκολλήσεις, αλλά και ειδικές εκστρατείες στο διαδίκτυο.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να ανοίξει το δρόμο για μια 24ωρη γενική απεργία μέσα στον Δεκέμβριο, καλά προετοιμασμένη και οργανωμένη από απεργιακές επιτροπές στους χώρους δουλειάς και μαζικές συνελεύσεις, και με την ενωτική δράση όλης της συνδικαλιστικής Αριστεράς.

  • Μαζική συμμετοχή στην απεργία της 26ης Νοέμβρη, ως βήμα για μια 24ωρη γενική απεργία μέσα στον Δεκέμβριο! Άμεση παύση της παραγωγής που δεν είναι άμεσα κοινωνικά αναγκαία!
  • Πλήρεις αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε παύση εργασίας με πληρωμή από την εργοδοσία και μόνο σε περίπτωση αποδεδειγμένης ανάγκης από το κράτος, κατόπιν εργατικού ελέγχου από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
  • Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την υγειονομική προστασία σε χώρους δουλειάς και σχολεία.
  • Επίταξη-απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών μονάδων Υγείας και ένταξή τους στο ΕΣΥ!
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη Δημόσια Υγεία και εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στην Εκπαίδευση!
  • Αύξηση δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσλήψεις οδηγών και επίταξη χωρίς αποζημίωση του αναγκαίου αριθμού ιδιωτικών λεωφορείων!
  • Απόσυρση του αντεργατικού νόμου της κυβέρνησης που καταργεί το 8ωρο και απαγορεύει ουσιαστικά τις απεργίες! Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων και όλων των άλλων αντεργατικών νόμων της ΝΔ!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-www.marxismos.com

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα