Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Νέα απαγόρευση συναθροίσεων με πρόσχημα τη δημόσια υγεία - Κάτω η κυβερνητική...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Νέα απαγόρευση συναθροίσεων με πρόσχημα τη δημόσια υγεία – Κάτω η κυβερνητική τρομοκρατία!

Ανακοίνωση της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό για το νέο δείγμα κυβερνητικού αυταρχισμού με πρόσχημα τη δημόσια υγεία.

Νέα κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων με πρόσχημα τη δημόσια υγεία

– Κάτω η κυβερνητική-αστυνομική τρομοκρατία!

– Ελεύθερη απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του Αλέξη με τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

– Ενωτική προετοιμασία μαζικών αγώνων για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων

Η φετινή επέτειος 12 χρόνων από την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου λαμβάνει χώρα στις συνθήκες της φονικής έξαρσης της πανδημίας, αλλά και της έξαρσης της κυβερνητικής-κρατικής τρομοκρατίας με πρόσχημα τη δημόσια υγεία. Η αντιδραστική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως έκανε και στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προχωρά σε απαγόρευση των συναθροίσεων στις 6 Δεκεμβρίου, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως «προστάτης της δημόσιας υγείας» για να κρύψει τις εγκληματικές πολιτικές της ευθύνες για τους εκατοντάδες θανάτους από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης της νεολαίας, η οποία με τη μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου και τις μαθητικές καταλήψεις έδειξε ότι είναι σε μια φάση αγωνιστικής αφύπνισης. Ήδη η άγρια καταστολή που επέδειξε η αστυνομία στις 17 Νοεμβρίου, αλλά και η εξίσου άγρια κατασταλτική στάση της κυβέρνησης απέναντι στο μαζικό μαθητικό κίνημα καταλήψεων του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, απέδειξαν τις αληθινές προθέσεις της.

Tο κάλεσμα 1.200 καλλιτεχνών, που υπογράφεται και από τη Μάγδα Φύσσα, για την πραγματοποίηση συμβολικής συγκέντρωσης στο μνημείο του Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τηρώντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, δεν συνιστά καθόλου απειλή για τη δημόσια υγεία. Απειλή για τη δημόσια υγεία είναι η εγκατάλειψη του ΕΣΥ και η ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στην υπεράσπισης του βιοτικού επιπέδου και των στοιχειωδών δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας. Η συμβολική συγκέντρωση πρέπει να γίνει απολύτως ελεύθερα, χωρίς καμία παρουσία στον τόπο της διεξαγωγής της από την πλευρά των δυνάμεων αρχιδιασποράς του ιού, δηλαδή των δυνάμεων της κρατικής-αστυνομικής καταστολής. Η πιο ουσιαστική απότιση φόρου τιμής στον Αλέξη Γρηγορόπουλο είναι η ενωτική και σοβαρή προετοιμασία από τις μαζικές πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας των αναγκαίων μαζικών αγώνων ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό και την επίθεση στο βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού, οι οποίοι αντικειμενικά, για να έχουν την καλύτερη δυνατή συμμετοχή και έκβαση, θα πρέπει να κορυφωθούν με μαζικές συγκεντρώσεις και απεργίες στην περίοδο κατά την οποία η πανδημία θα έχει υποχωρήσει.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα