Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΕνωτικό-μαζικό μπλόκο στη φασιστική δράση και την τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ενωτικό-μαζικό μπλόκο στη φασιστική δράση και την τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Ανακοίνωση για το σημερινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ν. Ηράκλειο

Μετά την είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή και το 8,5% του Κασιδιάρη στον Δήμο Αθήνας, οι φασίστες κάνουν μια απόπειρα κλιμάκωσης των προκλήσεών τους με το σημερινό πανευρωπαϊκό φασιστικό κάλεσμα στο Ν. Ηράκλειο για την επέτειο της δολοφονίας των δυο χρυσαυγιτών πριν από 10 χρόνια.

Η κυβέρνηση, προκλητικά, δεν προχώρησε σε απαγόρευση συγκεκριμένα αυτής της φασιστοσύναξης, αλλά σε γενική «απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων» για 24 ώρες. Έτσι, θέλει να εξισώσει την πραγματοποίηση αντιφασιστικών συγκεντρώσεων από οργανώσεις, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους με την πανευρωπαϊκή μάζωξη των μαχαιροβγαλτών νεοναζί και τις επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές που με βεβαιότητα αυτοί θα επιδιώξουν να εξαπολύσουν. Μάλιστα, η αληθινή στάση της κυβέρνησης και του κράτους απέναντι στα υποτιθέμενα «δύο άκρα» αποκαλύφθηκε το προηγούμενο Σάββατο, όταν η αστυνομία τραυμάτισε πολύ σοβαρά μια 16χρονη αντιφασίστρια μαθήτρια μετά το τέλος αντιφασιστικής συναυλίας στο Ν. Ηράκλειο, και ακολούθως προσπάθησε να συγκαλύψει το γεγονός.

Δυστυχώς, η ηγεσία του ΚΚΕ αδιαφορεί επιδεικτικά για την ζωτική ανάγκη της μαζικής αντιφασιστικής ενότητας ματαιώνοντας τη συμμετοχή των εργατικών σωματείων που ελέγχει στη σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ν. Ηράκλειο και καλώντας αντ’ αυτού σε συγκέντρωση μισή ώρα αργότερα σε πλατεία της Ν. Ιωνίας για τον πόλεμο στη Γάζα. Με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται σημαντικά η συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση και φαίνεται ότι το εργατικό κίνημα και οι μαζικές του πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις υποχωρούν απέναντι στην πίεση της κυβέρνησης που το εξισώνει με τη ναζιστική δράση.

Απέναντι στις φασιστικές προκλήσεις και τη στάση της κυβέρνησης που ουσιαστικά αθωώνει τους ναζί, το εργατικό κίνημα θα πρέπει να απαντήσει αψηφώντας την απαγόρευση της κυβέρνησης και την αστυνομική τρομοκρατία.

  • Ενωτική και μαζική συμμετοχή όλων στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 18:00 στην πλατεία του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο για μην τολμήσουν οι φασίστες να πατήσουν το πόδι τους στο Ν. Ηράκλειο!
  • Έστω και τώρα την ύστατη ώρα, να οργανωθεί μια καλά περιφρουρημένη ενιαία και μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση με τη συμμετοχή όλης Αριστεράς και όλων των μαζικών εργατικών και νεολαιίστικων οργανώσεων που έχουν λάβει απόφαση για δράση ενάντια στους φασίστες!
  • Κάτω η αστυνομική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης!

 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα