Όχι στη σιωπή – Ο θρήνος και η οργή να γίνουν μαζική δράση!

Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης για τη φρικτή πύρινη τραγωδία στην Αττική: δεν είναι ώρα για «σιωπή» και «περισυλλογή», αλλά για μαζική δράση!

πυρκαγιές Αττική

Ο θρήνος και η οργή για τη χθεσινή ανείπωτη τραγωδία πρέπει να γίνουν συνειδητή μαζική δράση. Μόνο έτσι θα σταματήσουν επιτέλους οι πύρινες καταστροφές, που προκαλούνται όχι από τα στοιχεία της φύσης, αλλά από την καπιταλιστική-κρατική αδιαφορία για τα δάση και τις ανθρώπινες ζωές.

Μαζικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις σ’ όλη τη χώρα πρέπει να διοργανωθούν άμεσα από τις οργανώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Καμιά εμπιστοσύνη στους ανάλγητους καριερίστες που κυβερνούν! ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΠΑΜΕ να μπουν αποφασιστικά μπροστά, για να διεκδικήσουμε με μαζική δράση τα ακόλουθα:

– Πλήρη και άμεση αποκατάσταση των υλικών απωλειών για όλους τους πυρόπληκτους! Ειδική μέριμνα, γενναία ενίσχυση και προστασία για όσους έχασαν οικεία πρόσωπα! Άμεσο πρόγραμμα αναδάσωσης στα καμμένα δάση, πλήρης απαγόρευση δόμησης στις καμένες δασικές εκτάσεις! Άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων πολυτελών και εξοχικών κατοικιών σε δάση και αιγιαλούς με δαπάνη των καταπατητών.

– Άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες δαπάνες για πρόληψη των πυρκαγιών, πυρόσβεση και πυροπροστασία, οι χιλιάδες σχετικές προσλήψεις του ειδικευμένου προσωπικού που χρειάζεται και να αγοραστούν τα επίγεια και εναέρια μέσα που απαιτούνται!

– Χρήματα για όλα αυτά, που θα αποτρέψουν τραγωδίες σαν τη χθεσινή, μπορούν να βρεθούν άμεσα εάν εξαλειφθούν οι προκλητικές καπιταλιστικές, κρατικές σπατάλες:

  • Να περικοπούν δραστικά οι δαπάνες για πολεμικούς εξοπλισμούς! Όχι άλλα λεφτά για όπλα και αεροπλάνα για τους ιμπεριαλιστικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ και του ελληνικού κεφαλαίου – Λεφτά για να μην καίγονται δάση, σπίτια και άνθρωποι!
  • Βαριά φορολογία στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους, γενικότερα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους μεγαλοεισοδηματιες και τους κατόχους μεγάλων περιουσιών!
  • Άμεση κατάργηση κάθε κρατικής δαπάνης για το παρασιτικό κρατικό χρέος με οριστική διαγραφή του, κάθε κρατικής δαπάνης για ιδιωτικές τράπεζες, κάθε φοροαπαλλαγής για τους εφοπλιστές και τους υπόλοιπους καπιταλιστές, περικοπή κάθε πλεονάζουσας του μέσου μηνιαίου εργατικού μισθού δαπάνης που γίνεται για τους ανώτερους κρατικούς υπαλλήλους και αξιωματούχους, βουλευτές, υπουργούς, δημάρχους, ανώτερους αξιωματικούς στρατού και αστυνομίας, άμεση κατάργηση κάθε κρατικής δαπάνης για την Εκκλησία.

Κομμουνιστική Τάση – περιοδικό ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 24/7/2018