Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΗ παρακρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στον Γιάνη Βαρουφάκη και το...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η παρακρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Αλληλεγγύη στον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΜέΡΑ25!

Η ανακοίνωσή μας για την θρασύδειλη-παρακρατική χθεσινοβραδινή επίθεση στον σύντροφο Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης – IMT) καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη-παρακρατική επίθεση που δέχθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαρτίου! Πρόκειται για μια επίθεση που πρέπει αυτονόητα να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές τάσεις του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς και γενικότερα από κάθε πολίτη.

Η προσπάθεια να ντυθεί αυτή ενέργεια με «αντιμνημονιακό μανδύα» υπήρξε στην καλύτερη περίπτωση πρόχειρη και ύποπτη: ασφαλώς ο Γ. Βαρουφάκης δεν έχει «υπογράψει μνημόνια», όπως του καταλογίστηκε, και αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο αντικειμενικό γεγονός. Αντίθετα, ο Γ. Βαρουφάκης είναι επικεφαλής ενός αριστερού κόμματος με μια μαχητική δημόσια αντιπολιτευτική στάση ενάντια στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα στο πρόσωπό του να χτυπιέται παρακρατικά ολόκληρη η Αριστερά.

Επιπρόσθετα, καθόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ακριβώς τις ημέρες: που το ΜέΡΑ25 διοργάνωσε (9 Μαρτίου) μια σημαντική εκδήλωση αλληλεγγύης στον «επικηρυγμένο» από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό Τζούλιαν Ασάνζ με συμμετοχή της συντρόφου του, Στέλλα Μόρις• που «καταγγέλθηκε» (10 Μαρτίου) ότι από εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στα τέλη Φλεβάρη για τον πόλεμο στην Ουκρανία είχε εκδιωχθεί ένας απολογητής του ΝΑΤΟ που αποπειράθηκε να τη διαλύσει, ισχυριζόμενος ότι όσα λέγονταν σε αυτήν αποτελούσαν «προπαγάνδα του Πούτιν»• που ξεκίνησε (28 Φεβρουαρίου) η δικαστική διαδικασία της μήνυσης του μεγαλοκαπιταλιστή Γ. Αλαφούζου κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, η χθεσινήεπίθεση κατά του Γ. Βαρουφάκη αποκτά αντικειμενικά παρακρατικό χαρακτήρα.

Πάνω από όλα, η επίθεση αυτή είναι ανοιχτά προβοκατόρικη γιατί δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση να καμουφλάρει το γεγονός ότι βρίσκεται σε θέση άμυνας απέναντι στο ισχυρό μαζικό κίνημα που αναπτύσσεται μετά το έγκλημα στα Τέμπη, και της παρέχει μια καλή αφορμή ώστε να αναγγελθεί δια στόματος Μητσοτάκη περισσότερη αστυνομοκρατία για να επιχειρηθεί να τρομοκρατηθεί αυτό το μαζικό κίνημα.

Η (αναγκαία) αριστερή κριτική στα πολιτικά λάθη του Γ. Βαρουφάκη κατά την περίοδο 2012-2015, καθώς και στο πρόγραμμα και την πολιτική του ΜέΡΑ25 σήμερα, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τέτοιου προβοκατόρικου και παρακρατικού χαρακτήρα επιθέσεις. Όλες οι πολιτικές τάσεις και οργανώσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος θα πρέπει να σταθούν χωρίς όρους αλληλέγγυες στο ΜέΡΑ25 και τον σύντροφο Γραμματέα του.

– Η παρακρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!
– Αλληλεγγύη στο ΜέΡΑ25 και τον σύντροφο Γιάνη Βαρουφάκη!
– Αλληλεγγύη και ενότητα δράσης ολόκληρης της Αριστεράς ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης της Δεξιάς και του αστικού κράτους-παρακράτους!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα