Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων! Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων! Η αστυνομική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό για το σημερινό όργιο κυβερνητικής-κρατικής καταστολής.

Σήμερα, 6 Δεκέμβρη, στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από την αστυνομία, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα ακόμη όργιο αστυνομικής καταστολής με αποκλεισμό του σημείου της δολοφονίας του Αλέξη, με συλλήψεις δεκάδων αγωνιστών, συμπεριλαμβανομένων των συνήγορων πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη, 13 γιατρών και νοσηλευτών καθώς και συνδικαλιστών και μελών αριστερών και αναρχικών οργανώσεων. Η αστυνομία προχώρησε στη βίαιη διάλυση των προσυγκεντρώσεων, στις οποίες καλούσαν οργανώσεις, όπου τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις και όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και απαγόρευσε, ακόμα και σε μεμονωμένα άτομα, να καταθέσουν ένα λουλούδι στο μνημείο του αδικοχαμένου Αλέξη. Η αστυνομία επιτέθηκε σε δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να καλύψουν τα γεγονότα, εισέβαλε σε πολυκατοικία στην οδό Τσαμαδού και έκανε ρίψη κρότου λάμψης εντός του κτιρίου. Το μένος των δυνάμεων καταστολής εκφράστηκε με γλαφυρό τρόπο μέσα από το βίντεο που δείχνει ματατζήδες να καταστρέφουν ανθοδέσμη που είχε αποτεθεί στο μνημείο του Γρηγορόπουλου.

Η κυβέρνηση απέδειξε για άλλη μία φορά πως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και η καταστολή έγιναν με μόνο σκοπό την τρομοκράτηση της νεολαίας και του εργατικού κινήματος. Απαγόρευσε μία συμβολική συγκέντρωση και την ατομική απόθεση λουλουδιών στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, την ίδια στιγμή που, για άλλη μία φορά, προκάλεσε ένα πραγματικό συνωστισμό αστυνομικών σε κλούβες και σε γωνίες των δρόμων του κέντρου της Αθήνας και άλλων πόλεων. Οι συλληφθέντες, παρά την απαίτησή τoυς να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία, συνωστίσθηκαν σε κλούβες και σε αίθουσες που ήταν αδύνατο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Το εργατικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να απαντήσουν στην κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού με μια σοβαρή προετοιμασία για αγώνα διαρκείας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης στο βιοτικό επίπεδο και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Οι μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας οφείλουν να προετοιμάσουν ένα τέτοιο αγώνα που θα κλιμακωθεί με απεργίες και μαζικές συγκεντρώσεις μόλις υποχωρήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

  • Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων!
  • Παραδειγματική τιμωρία των ΜΑΤατζήδων που βεβήλωσαν την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και κατάργηση των δυνάμεων καταστολής των μαζικών αγώνων!
  • Κάτω η κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία!
  • Διάλυση των δυνάμεων καταστολής των μαζικών αγώνων

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα