Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Ανακοινώσεις Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα!

Η αστυνομική βία ενάντια στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και η σημασία της υποστήριξης στον δίκαιο αγώνα του.

Την Παρασκευή και το Σάββατο 5 και 6 Μαρτίου η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα και χωρίς εισαγγελική εντολή η άλλη νομιμοποίηση, στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Παρά την εκτεταμένη παραπληροφόρηση για «επεισόδια» από τα ΜΜΕ, υπάρχει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει πως η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια στους διαδηλωτές με μόνο σκοπό να διαλύσει τη συγκέντρωση. Αρχικά δεν επέτρεψαν στα μπλοκ να συγκροτηθούν στο Σύνταγμα και μετά κυνήγησαν τους διαδηλωτές προς την Ομόνοια, ρίχνοντας με τις αντλίες νερού και πετώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες «κρότου λάμψης». Δεν είναι τυχαίο πως η καταστολή ξεκίνησε την μέρα όπου είχαμε την επιδείνωση της υγείας του Δ. Κουφοντίνα με οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση θέλει να προλάβει με την κρατική τρομοκρατία τις αντιδράσεις στο ενδεχόμενο θανάτου του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, έχει πάρει την απόφαση να εξωθήσει τον Δ. Κουφοντίνα στο θάνατο, στερώντας τα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κάνουν μία επίδειξη δύναμης και να δείξουν πως θα είναι ανυποχώρητοι απέναντι σε κάθε διεκδίκηση και σε κάθε κίνημα που στρέφεται ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Επιπλέον, η κυβέρνηση θέλει να εκτρέψει την προσοχή των μαζών από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και την κρίση και να συσπειρώσει τα πιο αντιδραστικά και καθυστερημένα στρώματα της κοινωνίας.

Η αλληλεγγύη μας στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα δεν είναι μόνο αλληλεγγύη σε έναν φυλακισμένο, στον οποίο αρνούνται τα δικαιώματά του. Είναι πάνω από όλα, αλληλεγγύη σ’ έναν αντικαπιταλιστή που σήμερα επιχειρείται να εξοντωθεί για μαζικό παραδειγματισμό από το κράτος και την κυβέρνηση του κεφαλαίου. Ως μαρξιστές είναι δεδομένο ότι διαφωνούμε πολιτικά με τις αναποτελεσματικές και επιζήμιες για την υπόθεση του μαζικού ταξικού αγώνα, μεθόδους της ατομικής τρομοκρατίας που χρησιμοποίησαν ο Δ.Κ και η 17Ν. Όμως σαν επαναστάτες πολέμιοι της μόνης αληθινά αντιλαϊκής, μαζικής τρομοκρατίας του αστικού κράτους είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε πολέμιο αυτής της τρομοκρατίας, ακόμα και αν τα μέσα που έχει επιλέξει δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Ο αγώνας που δίνει σήμερα ο απεργός πείνας Δ.Κ ενάντια στην κυβέρνηση και το αστικό κράτος είναι ηρωικός και η ικανοποίηση των αιτημάτων του πρέπει να υποστηριχθεί από κάθε αγωνιστή του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

Η στέρηση των νόμιμων δικαιωμάτων του Δ. Κουφοντίνα αποτελεί μέρος της γενικότερης κυβερνητικής επίθεσης της κυβέρνησης στα δημοκρατικά δικαιώματα. Η επίθεση αυτή πρέπει να βρει μαζική αγωνιστική απάντηση. Οι σχετικά μαζικές για τα δεδομένα της περιόδου συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα αποτελούν το πρώτο βήμα. Ωστόσο, στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων πρέπει να πρωτοστατήσουν οι μαζικές συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις της εργατικής τάξης (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΜέΡΑ25, συνδικάτα) που μέχρι σήμερα αδρανούν.

  • ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις νεολαίας, φοιτητικοί σύλλογοι να συντονιστούν και να καλέσουν σε μαζική αγωνιστική δράση-απάντηση!
  • Ενιαίο Μέτωπο μαζικού αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών δημοκρατικών ελευθεριών!
  • Αλληλεγγύη στον μαχόμενο απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα! Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων των διαδηλώσεων αλληλεγγύης!
  • Κάτω η κυβέρνηση της κρατικής-αστυνομικής τρομοκρατίας!
  • Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα!
  • Αλληλεγγύη στην ηρωική του μάχη ενάντια στην κρατική-κυβερνητική απόπειρα εξόντωσής του!
  • Κάτω η κυβέρνηση του αυταρχισμού και της μαζικής τρομοκράτησης του λαού!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (www.marxismos.com) – Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης)

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα