Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΤο ΜΕΤΑ καλεί σε ταξική πάλη για την ανατροπή του κεφαλαίου και...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Το ΜΕΤΑ καλεί σε ταξική πάλη για την ανατροπή του κεφαλαίου και των μνημονιακών πολιτικών

Το κάλεσμα του ΜΕΤΑ για τις αυριανές συγκεντρώσεις διαπνέεται από τη σωστή αντίληψη της ανεξάρτητης αντι-καπιταλιστικής πάλης και γι' αυτό το επικροτούμε και το αναδημοσιεύουμε. Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον εργαζόμενο λαό να κινητοποιηθεί για να πάρει τη ζωή του στα δικά του χέρια, χωρίς αυταπάτες για «έντιμους συμβιβασμούς».

Η Κομμουνιστική Τάση συμφωνεί με το γενικό πνεύμα υποστήριξης της ανεξάρτητης ταξικής – αντικαπιταλιστικής πάλης που διαπνέει το κάλεσμα του ΜΕΤΑ (της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) για συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και το αναδημοσιεύει εδώ επικροτώντας το. Η αναγκαία μαζική κινητοποίηση του εργαζόμενου λαού πρέπει να είναι ξεκάθαρα διαχωρισμένη από την αδιέξοδη και συμφιλιωτική με τον καπιταλισμό πολιτική της κυβέρνησης και σε αντίθεση με την έως τώρα κυβερνητική πολιτική της πεισματικής προσκόλλησης στην αυταπάτη για τη δυνατότητα ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τους εκβιαστές της τρόικας.

 

Τετάρτη 17 Ιούνη: Οι λαοί δεν εκβιάζονται – Η χώρα δεν πωλείται

Κάλεσμα ΜΕΤΑ για τις συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα κατά των εκβιασμών των τοκογλύφων – δανειστών.

Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στην Όθωνος και Αμαλίας στο Σύνταγμα

Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οφείλουν να βγουν στους δρόμους και να απαντήσουν δυναμικά στους τοκογλύφους – δανειστές και στις απαιτήσεις τους να «προσκυνήσει» η χώρα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός απέναντι στις απάνθρωπες απαιτήσεις του κεφαλαίου, που θέλει την εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας, της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σκοπό έχει την αύξηση της κερδοφορίας, πάνω από τους ανθρώπους, πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα, πάνω από την ίδια τη Δημοκρατία.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα κατά των τοκογλύφων δανειστών και των απαιτήσεων που θέλουν να επιβάλλουν στην εργατική τάξη, στο λαό.

Συμμετέχουμε δυναμικά και πρωτοστατούμε στην ταξική πάλη για την ανατροπή του κεφαλαίου και των μνημονιακών πολιτικών, που ακόμα και σήμερα επιχειρούν εκβιαστικά να περάσουν οι δανειστές – τοκογλύφοι.

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα Τετάρτη 17 Ιούνη, ώρα 19.30 – Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ στην Όθωνος και Αμαλίας
και σε όλες τις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται στη χώρα, όπως:

Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος, ώρα 20.00
Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, ώρα 19.30
Βόλος, Ηρώο Παραλία, ώρα 19.30
Ιωάννινα, κεντρική πλατεία, ώρα 19.30

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ – Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ανασκόπηση

Η παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies, ώστε να παρέχει στο χρήστη την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση ενεργειών, όπως την αναγνώρισή σας, όταν επιστρέφετε στην ιστοσελίδα μας, και για να κατανοήσουμε ποια τμήματα της ιστοσελίδας μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.

Μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις ρυθμίσεις για τα cookies από τις καρτέλες στα αριστερά σας.