Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Ελληνική Επικαιρότητα Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ανακοίνωση της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό για τα γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη.

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, μετά το τέλος της αρκετά μαζικής απογευματινής πορείας για την ενδέκατη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η αστυνομία επιτέθηκε βάναυσα σε εκατοντάδες νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή των Εξαρχείων, χρησιμοποιώντας εκτός από ωμή βία, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει αρκετές φορές κατά τους τελευταίους μήνες, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ, και μεθόδους εξευτελισμού των συλληφθέντων με το τράβηγμα των εσωρούχων τους από τους άνδρες των ΜΑΤ. Συνολικά την ίδια μέρα είχαμε 77 προσαγωγές εκ των οποίων οι 19 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι 12 από τους 19 συλληφθέντες κατηγορήθηκαν για τις κακουργηματικές πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών και της σκοπούμενης βαριάς σωματικής βλάβης. Αυτή η απόφαση του εισαγγελέα είναι προκλητική, καθώς η άσκηση βίας με σκοπό βαριά σωματική βλάβη έγινε ξεκάθαρα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Βέβαια, κανένας αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε για την πρόθεση εξευτελισμού των δύο νεαρών συλληφθέντων, οι οποίοι εκτός από το ανελέητο ξύλο δέχθηκαν και την άθλια παρενόχληση με το τράβηγμα των εσωρούχων τους.

Το πρωί της Δευτέρας 9/12/2019 οι 12 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια, αλλά στους 4 εξ αυτών επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι με απαγόρευση της εξόδου τους από τη χώρα και την εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Η σκληρή καταστολή της αστυνομίας και η κατηγορία του εισαγγελέα για κακουργηματικές πράξεις δεν είναι μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά αυθαιρεσίας. Ενθαρρύνονται από την αντιδραστική κυβέρνηση της Ν.Δ που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τη νεολαία, όπως φάνηκε και στα παρόμοια γεγονότα επίδειξης αστυνομικής βαρβαρότητας μετά το τέλος της πορείας του Πολυτεχνείου (17/11/2019). Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει την απάντησή της από τη νεολαία με μαζικές καταλήψεις σχολείων και σχολών και πορείες φοιτητών, μαθητών και εργαζόμενων στην Εκπαίδευση. Η κρατική βία είναι βία της άρχουσας τάξης, γιατί το υπάρχον κράτος της ανήκει και την υπηρετεί. Έτσι η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης της κρατικής βίας είναι ο μαζικός αγώνας με το κίνημα της εργατικής τάξης στο επίκεντρο. Το εργατικό κίνημα, σε κοινό συντονισμό με τη νεολαία της Εκπαίδευσης, πρέπει να τεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην κρατική καταστολή.

  • Όχι στην αστυνομοκρατία! Όχι στην τρομοκράτηση των αγώνων της νεολαίας και του εργατικού κινήματος! Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι!
  • Να καταργηθούν τα ΜΑΤ και κάθε άλλη μονάδα καταστολής των μαζικών αγώνων
  • Κάτω η κυβέρνηση της αστυνομικής βαρβαρότητας!

 

Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα