Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΗ ιρανική επανάσταση ξεκίνησε!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η ιρανική επανάσταση ξεκίνησε!

Δραματικά γεγονότα εξελίσσονται στο Ιράν. Σύμφωνα με αναφορές από την χώρα αυτή, 2 εκατομμύρια λαού διαδήλωσαν χθες στην κεντρική Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθούν για την νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση από την επανάσταση του 1979 και σε πολλά σημεία θύμισε  τα γεγονότα που είχαν συμβεί 30 χρόνια πριν.

Το κίνημα εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά σε όλες τις βασικές πόλεις του Ιράν. Ο Ιρανικός λαός έχει χάσει κάθε φόβο. Οι μάζες κατέκλεισαν τους δρόμους αψηφώντας τους πυροβολισμούς της αστυνομίας, που απέφεραν ήδη έως τώρα σύμφωνα με τις αρχές 7 νεκρούς. Αυτό έχει ρίξει «λάδι στη φωτιά». Η ιρανική Επανάσταση έχει ήδη ξεκινήσει και εξελίσσεται.

Τα τελευταία χρόνια η Διεθνής Μαρξιστική Τάση έχει με έμφαση μιλήσει για τις επαναστατικές προοπτικές στο Ιράν. Τώρα αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνεται με αφορμή την εκρηκτική αντίδραση των μαζών στην εκλογική απάτη του καθεστώτος.

Η Διεθνής μας μέσα από την ιστοσελίδα της έχει δημοσιεύσει τις πρώτες αναλύσεις από τα γεγονότα. Για αυτές τις αναλύσεις μάλιστα έγινε και σχετικό σχόλιο στην ιρανική Τηλεόραση.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας σχετικά με τα επαναστατικά γεγονότα στο Ιράν, έχουμε ήδη ξεκινήσει να μεταφράζουμε και τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύουμε τμηματικά, τα παρακάτω άρθρα που μπορούν οι γνώστες της αγγλικής να διαβάσουν απευθείας από το site της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης www.marxist.com και τα οποία δίνουν μια πολύ σαφή εικόνα για το χθες και το σήμερα της Ιρανικής επανάστασης.

Iran: the Revolution has begun! (by Alan Woods)

http://www.marxist.com/iran-revolution-has-begun.htm

The Iranian Revolution (by Ted Grant)
http://www.marxist.com/iranian-revolution-grant090279.htm

Revolution and Counter-revolution in Iran: A Marxist View – Part One and Two (by HKS)
http://www.marxist.com/revolution-counterrevolution-iran120903.htm
http://www.marxist.com/revolution-counterrevolution-iran150903.htm

The First Shots of the Iranian Revolution (by Alan Woods, 1999)
http://www.marxist.com/first-shots-iranian-revolution170799.htm

Iran: The 18th Brumaire of Mahmoud Ahmadinejad (by Alan Woods)
http://www.marxist.com/18th-brumaire-ahmadinejad.htm

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα