Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΝεολαίαΊδρυση Συλλόγου Νεολαίας

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ίδρυση Συλλόγου Νεολαίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

«ΕΡΝΕΣΤΟ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ»

Η ζωή των νέων ανθρώπων από τα πλειοψηφικά, εργαζόμενα στρώματα της κοινωνίας  επιχειρείται σήμερα να ισοπεδωθεί από το υφιστάμενο κοινωνικό σύστημα που στηρίζεται στο κέρδος. Φτώχεια, ακρίβεια, ανεργία, εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης ανάγκης, υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής, όλα αυτά τα δεινά δεν είναι δυνατό να μας αφήνουν αδιάφορους και δεν μας αφήνουν αδιάφορους, σε πείσμα των εκμεταλλευτών που μας θέλουν να ιδιωτεύουμε και να σιωπούμε. Οι αγώνες της πρωτοπόρας νεολαίας τα τελευταία χρόνια ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας σε σχολεία και Πανεπιστήμια ήταν η καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό. 

Είμαστε μια ομάδα κοινωνικά ευαισθητοποιημένων και πολιτικοποιημένων νέων που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στη Νέα Φιλαδέλφεια και πιστεύουμε ότι ο δρόμος της συλλογικής δράσης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι ο μόνος δρόμος και το πιο επείγον καθήκον κάθε συνειδητού ανθρώπου. Καθόλου τυχαία, το όνομα του συλλόγου που ιδρύουμε φέρει το όνομα του επαναστάτη που δικαίως έχει γίνει το διαχρονικό πρότυπο αγώνα και ηρωισμού για εκατομμύρια νέους στον πλανήτη.

Μέσα στο κλίμα μιας γενικότερης τάσης ριζοσπαστικοποίησης της νεολαίας, ο σύλλογος που ιδρύουμε φιλοδοξεί να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην περιοχή μας. Να δημιουργήσει μια δραστήρια οντότητα παρέμβασης που θα συσπειρώσει τους νέους που ψάχνουν διέξοδο συλλογικής έκφρασης, αλλά δεν μπορούν να τη βρουν στις οργανώσεις και τους φορείς που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο σύλλογός μας καλεί να ενταχθούν στις γραμμές του όσοι νέοι από 15 έως 35 ετών  :

–    Θέλουν να συζητήσουν και να δράσουν συστηματικά για τα ζητήματα που αφορούν τη νεολαία, τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, αλλά και για τα επιμέρους τοπικά προβλήματα. 

–    Απορρίπτουν τη λογική του τοπικισμού που καλλιεργούν οι κάθε λογής παράγοντες των μεγάλων κυρίως δημοτικών παρατάξεων και αναγνωρίζουν ότι και τα προβλήματα της περιοχής μας έχουν άρρηκτη σύνδεση με τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα και η επίλυσή τους δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα. 

–   Θέλουν να διεκδικήσουν χώρους ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης για τη νεολαία.

–   Επιθυμούν να συνενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους νέους για την διοργάνωση ανοιχτών πολιτιστικών δραστηριοτήτων αμφισβήτησης της κυρίαρχης υποκουλτούρας.

Ο Σύλλογός Νέων Νέας Φιλαδέλφειας «Ερνέστο Τσε Γκεβάρα» υπηρετώντας τους ιδρυτικούς σκοπούς του θα διοργανώνει τακτικά ανοιχτές εκδηλώσεις και θα διεκδικήσει από τη Δημοτική Αρχή μόνιμη στέγη για τις δραστηριότητές του.

 
Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συλλόγου – πιθανότατα συναυλία – θα διοργανωθεί στις  αρχές του ερχόμενου Σεπτέμβρη.
 
Οι νέοι που θέλουν να ενταχθούν στον σύλλογο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6974-834216.

 

Νέα Φιλαδέλφεια – Αύγουστος 2008

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα