Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΝεολαίαΑνοιχτή Συναυλία της Μαθητικής Ενότητας

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ανοιχτή Συναυλία της Μαθητικής Ενότητας

2003 – 2007

4 ΧΡΟΝΙΑ «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

– 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΑΝΟΙΧΤΗ ROCK ΚΑΙ HEAVY METAL

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ – 19.30 – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ  (ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΓΡΗΓΟΡΗ»)

 

ΓΙΑ ΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ: 

Ø Άμεσο διπλασιασμό των δαπανών για την Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση. Χρήματα μπορούν να βρεθούν με την δραστική μείωση των υπέρογκων στρατιωτικών δαπανών και με την επιβολή βαριάς φορολογίας στα κέρδη, τα εισοδήματα και τις αμύθητες περιουσίες των καπιταλιστών (βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών κ.λ.π), αλλά και με την πάταξη της τεράστιας φοροδιαφυγής στην οποία αυτή η τάξη επιδίδεται σε μόνιμη βάση.

Ø Ανέγερση νέων ανθρώπινων σχολικών κτιρίων – άμεση κατάργηση της «διπλής βάρδιας».

Ø Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλους – Κατάργηση του διπλού δικτύου Ενιαίου Λυκείου – ΤΕΕ – Επέκταση του θεσμού του Ολοήμερου σχολείου με παράλληλη αναβάθμιση της σχολικής ζωής και υποδομής με τη δημιουργία σύγχρονων χώρων για σίτιση, μελέτη, άθληση, ψυχαγωγία και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες σε όλα τα σχολεία.

Ø Κατάργηση των νόμων 2525/97 και 2640 και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 που ποινικοποιεί τις καταλήψεις, δηλαδή τους ίδιους τους μαθητικούς αγώνες. Κατάργηση του αυταρχικού σχολικού κανονισμού – Άμεση δημοκρατία στα σχολεία με διοίκηση των σχολείων από εκλεγμένα και ανακλητά όργανα που θα αποτελούνται κατά 1/3 από καθηγητές, κατά 1/3 από μαθητές και κατά 1/3 από γονείς.

Ø Κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων – Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – Αντικατάσταση των ατομικών εργασιών στείρας αποστήθισης και της ατομικής βαθμολογίας από συλλογικές εργασίες στις οποίες θα προάγεται το κριτικό πνεύμα και η πρωτοβουλία και θα αξιολογείται, όχι μόνο από τον καθηγητή, αλλά και από τους ίδιους τους μαθητές, εκτός από το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα ο βαθμός συνεργασίας και συλλογικής λειτουργίας του μαθητή.

Ø Κατάργηση κάθε είδους ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Ø Μαζικό διορισμό καθηγητών μόνιμης και πλήρους απασχόλησης από τη επετηρίδα για την κάλυψη όλων των αναγκών – Να αυξηθούν οι χαμηλοί μισθοί των καθηγητών – Να δοθούν περισσότερα κονδύλια για την επιμόρφωσή τους και να αναβαθμιστεί παιδαγωγικά το περιεχόμενό της.

Ø Για την επιλογή των σχολικών βιβλίων να απαιτείται η έγκριση των φορέων των μαθητών, των γονέων και των καθηγητών – Δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε κάθε σχολείο – Διδασκαλία  των μαθημάτων της Κοινωνιολογίας και της Σύγχρονης Ιστορίας σε όλο το Λύκειο.

 Ø Κατάργηση της διδασκαλίας των Θρησκευτικών η οποία συνιστά επίσημο προσηλυτισμό στο κυρίαρχο θρησκευτικό δόγμα πέρα και έξω από κάθε έννοια ανεξιθρησκίας και κατά παράβαση των επιταγών του Συντάγματος – Ειδικά μαθήματα για την Τέχνη και την Αισθητική  και την σεξουαλική ζωή – Παροχή μέσων, χώρων και χρόνου για την ενασχόληση με καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

 

Ø   Τη δημιουργία μιας Πανελλαδικής Ένωσης Μαθητών που θα λειτουργεί δημοκρατικά και θα συντονίζει τους αγώνες του μαθητικού κινήματος.

Ø Τον κοινό αγώνα με το εργατικό κίνημα ενάντια στον καπιταλισμό, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗ «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» – 210 – 8211628,  mathitikienotita@yahoo.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα