Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΗ Βουλή έκλεισε, τα σκάνδαλα παραγράφηκαν

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η Βουλή έκλεισε, τα σκάνδαλα παραγράφηκαν

Η ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Η ΒΟΥΛΗ ΈΚΛΕΙΣΕ, ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ!

Η απελπισμένη ενέργεια της κυβέρνησης να σταματήσει της εργασίες της Βουλής με το πρόσχημα των Ευρωεκλογών, φανερώνει το μεγάλος βάθος της διαφθοράς της ηγεσίας της ΝΔ και την απατηλή φύση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Με το κλείσιμο της Βουλής, η κυβέρνηση επιτυγχάνει την παραγραφή των ποινικών ευθυνών των υπουργών της περιόδου 2004-2007 και ταυτόχρονα αποφεύγει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου την εικόνα κορυφαίων στελεχών της να απολογούνται για τα κάθε είδους σκάνδαλα. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια χωρίς να υπολογίζει το τεράστιο πολιτικό κόστος, μαρτυρά πως η αληθινή έκταση των σκανδάλων είναι τέτοια που αν γίνονταν γνωστή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα συντριπτικό πλήγμα στο παραδοσιακό κόμμα του κεφαλαίου στην Ελλάδα και να θέσει σε αμφισβήτηση το μέλλον του.
Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδρασε μέσα στο πλαίσιο των νόμιμων δυνατοτήτων που της παρέχει η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, γελοιοποιεί την άποψη περί «θεσμικής εκτροπής» και αποδεικνύει για ότι για τους αστούς το κοινοβούλιο είναι σε τελική ανάλυση ένας χώρος ανούσιας φλυαρίας «για λαϊκή κατανάλωση», με μια λειτουργία που υποτάσσεται στις εκάστοτε σκοπιμότητες της υπεράσπισης των συμφερόντων τους.
–    Κάτω η κυβέρνηση της σήψης και της διαφθοράς
–    Κοινή πάλη ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ με στόχο μια αριστερή σοσιαλιστική κυβέρνηση στηριγμένη στις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος
–    Όχι στην πολιτική υποστήριξη της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας – Η Αριστερά και οι μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος έχουν χρέος να εξηγήσουν ότι η μόνη αληθινή δημοκρατία είναι η εργατική δημοκρατία

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα