Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΔιεθνής Μαρξιστική ΤάσηΟ Τεντ Γκραντ και η «Μαρξιστική Φωνή»

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ο Τεντ Γκραντ και η «Μαρξιστική Φωνή»

Από την πρώτη μέρα της ύπαρξής της, η Μαρξιστική Τάση και η εφημερίδα της η «Μαρξιστική Φωνή» υποστήριξαν στο κίνημα τις ιδέες της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης που ίδρυσε ο Τεντ Γκραντ, προσπαθώντας να υπερασπίσουν τις ιδέες και τις μεθόδους που ανέπτυξε και υπεράσπισε σε όλη του τη ζωή.

 

Ο Τεντ Γκραντ πάντα απέδιδε μεγάλη σημασία στο ρόλο του ελληνικού εργατικού κινήματος στην υπόθεση της Βαλκανικής και Ευρωπαϊκής επανάστασης, επικαλούμενος συχνά τις πλούσιες επαναστατικές του παραδόσεις. Τα παλιότερα μέλη της Τάσης μας τον θυμούνται στα συχνά του ταξίδια στην Ελλάδα, ακόμα και στο πιο πρόσφατο το καλοκαίρι του 1997 όπου αισίως έκλεινε τα 84 χρόνια του, να εξηγεί ακούραστα, με σαφήνεια και διεισδυτικότητα τις τάσεις της παγκόσμιας κατάστασης, να δίνει υπομονετικά και απλόχερα τα «φώτα» του πάνω σε πλήθος θεωρητικών προβληματισμών και αποριών των νεότερων συντρόφων και να επιμένει, ξανά και ξανά, στο επείγον ιστορικό καθήκον  του χτισίματος μιας μαζικής Μαρξιστικής Τάσης στο ελληνικό εργατικό κίνημα.

 
 

Η έκδοση της «Μαρξιστικής Φωνής» βρήκε τον Τεντ σε πολύ προχωρημένη πλέον ηλικία. Όμως παρόλα αυτά η ενημέρωση του για την δράση της Μαρξιστικής Τάσης του προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε εδώ το μήνυμα που μας έστειλε μαζί με τον Άλαν Γουντς το Φλεβάρη του 2005 με την ευκαιρία της έκδοσης της εφημερίδας μας.

 
 

«Χαιρετίζουμε με χαρά την έκδοση της «Μαρξιστικής Φωνής» στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η αντικειμενική κατάσταση στην Ελλάδα  είναι μια από τις πιο υποσχόμενες στην Ευρώπη από την άποψη της έντασης του ταξικού αγώνα. Οι εργαζόμενοι και η  νεολαία στην Ελλάδα έχουν αποδείξει επανειλημμένα την θέλησή τους για αγώνα. Αυτό που λείπει είναι η ηγεσία. Γίνεται καθήκον σας να χτίσετε μια Μαρξιστική αντιπολίτευση μέσα στο Ελληνικό κίνημα και την νεολαία, στη βάση της προετοιμασίας των μεγάλων γεγονότων του μέλλοντος. Θα κάνουμε ότι περνάει από τις δυνάμεις μας για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το καθήκον.  

 

Λονδίνο, 5 Φλεβάρη 2005

 

Συντροφικά, Τεντ Γκραντ και Άλαν Γουντς»

 
 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα