Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Ο Τεντ Γκραντ και η «Μαρξιστική Φωνή»

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ο Τεντ Γκραντ και η «Μαρξιστική Φωνή»

Από την πρώτη μέρα της ύπαρξής της, η Μαρξιστική Τάση και η εφημερίδα της η «Μαρξιστική Φωνή» υποστήριξαν στο κίνημα τις ιδέες της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης που ίδρυσε ο Τεντ Γκραντ, προσπαθώντας να υπερασπίσουν τις ιδέες και τις μεθόδους που ανέπτυξε και υπεράσπισε σε όλη του τη ζωή.

 

Ο Τεντ Γκραντ πάντα απέδιδε μεγάλη σημασία στο ρόλο του ελληνικού εργατικού κινήματος στην υπόθεση της Βαλκανικής και Ευρωπαϊκής επανάστασης, επικαλούμενος συχνά τις πλούσιες επαναστατικές του παραδόσεις. Τα παλιότερα μέλη της Τάσης μας τον θυμούνται στα συχνά του ταξίδια στην Ελλάδα, ακόμα και στο πιο πρόσφατο το καλοκαίρι του 1997 όπου αισίως έκλεινε τα 84 χρόνια του, να εξηγεί ακούραστα, με σαφήνεια και διεισδυτικότητα τις τάσεις της παγκόσμιας κατάστασης, να δίνει υπομονετικά και απλόχερα τα «φώτα» του πάνω σε πλήθος θεωρητικών προβληματισμών και αποριών των νεότερων συντρόφων και να επιμένει, ξανά και ξανά, στο επείγον ιστορικό καθήκον  του χτισίματος μιας μαζικής Μαρξιστικής Τάσης στο ελληνικό εργατικό κίνημα.

 
 

Η έκδοση της «Μαρξιστικής Φωνής» βρήκε τον Τεντ σε πολύ προχωρημένη πλέον ηλικία. Όμως παρόλα αυτά η ενημέρωση του για την δράση της Μαρξιστικής Τάσης του προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε εδώ το μήνυμα που μας έστειλε μαζί με τον Άλαν Γουντς το Φλεβάρη του 2005 με την ευκαιρία της έκδοσης της εφημερίδας μας.

 
 

«Χαιρετίζουμε με χαρά την έκδοση της «Μαρξιστικής Φωνής» στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι η αντικειμενική κατάσταση στην Ελλάδα  είναι μια από τις πιο υποσχόμενες στην Ευρώπη από την άποψη της έντασης του ταξικού αγώνα. Οι εργαζόμενοι και η  νεολαία στην Ελλάδα έχουν αποδείξει επανειλημμένα την θέλησή τους για αγώνα. Αυτό που λείπει είναι η ηγεσία. Γίνεται καθήκον σας να χτίσετε μια Μαρξιστική αντιπολίτευση μέσα στο Ελληνικό κίνημα και την νεολαία, στη βάση της προετοιμασίας των μεγάλων γεγονότων του μέλλοντος. Θα κάνουμε ότι περνάει από τις δυνάμεις μας για να σας βοηθήσουμε σε αυτό το καθήκον.  

 

Λονδίνο, 5 Φλεβάρη 2005

 

Συντροφικά, Τεντ Γκραντ και Άλαν Γουντς»

 
 

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".