Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Μεγάλη επιτυχία για τη Μαρξιστική Τάση στο ΚΚ Γαλλίας

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Μεγάλη επιτυχία για τη Μαρξιστική Τάση στο ΚΚ Γαλλίας

Μεγάλη επιτυχία για τη Μαρξιστική Τάση του ΚΚ Γαλλίας στο συνέδριο του κόμματος!

Μια μεγάλη επιτυχία για το τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης στη Γαλλία επεφύλασε το συνέδριο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κομματος, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν σήμερα το απόγευμα. Οι σύντροφοι της εφημερίδας “La Riposte” είχαν κερδίσει για πρώτη φορά το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν κείμενο σε όλες τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος. Το κείμενο αυτό απέσπασε τελικά το 15,04 % των ψήφων των μελών που συμμετείχαν στις συνεδριακές διαδικασίες. 5419 μέλη του κόμματος ψήφισαν για το κείμενο της “La riposte”!
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της επιτυχίας των μαρξιστών του ΚΚΓ πρέπει να σημειώσουμε ότι η σταλινική τάση του κόμματος, με ισχυρές ιστορικές ρίζες μέσα σε αυτό, κατόρθωσε να αποσπάσει μόλις το 24% των ψήφων.
Περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες.

Πολιτική Κίνηση Μαρξιστική Τάση – εφημερίδα “Μαρξιστική Φωνή”

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".