Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Διεθνής Μαρξιστική Τάση Κείμενο Διαμαρτυρίας κατά της δικτατορίας Μουσάραφ

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Κείμενο Διαμαρτυρίας κατά της δικτατορίας Μουσάραφ

Το Πακιστάν έχει μπει σε μια να περίοδο κρίσης με την κήρυξη στρατιωτικού νόμου  από τη δικτατορία του Μουσάραφ. Χιλιάδες αγωνιστές έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί μετά την άρση βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές συνελήφθησαν δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές και ηγετικά στελέχη της μαζικής Καμπάνιας Υπεράσπισης των Πακιστανικών Συνδικάτων (PTUDC) που από την πρώτη στιγμή κάλεσε σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στο στρατιωτικό νόμο. Στην ΡΤUDC συμμετέχουν η Συνομοσπονδία εργασίας του Punjab, η Ενιαία Συνομοσπονδία Εργασίας, η Προοδευτική συμμαχία εργατών, η Εθνική Συνομοσπονδία Σιδηροδρομικών και άλλες μαζικές συνδικαλιστικές ενώσεις. Η καμπάνια παλεύει ενάντια στην άρση των δημοκρατικών ελευθεριών και για τα ακόλουθα αιτήματα:

1) Υπεράσπιση των συνδικάτων από τις επιθέσεις  που δέχονται οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες. Πλήρη συνδικαλιστική ελευθερία.
2) Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της κρατικής βιομηχανίας.

3) Για έναν ενιαίο βασικό μισθό για όλους.

4) Για την κατάργηση της παιδικής εργασίας.

5) Για την κατάργηση των νόμων ενάντια στα συνδικάτα.

6) Για την κατάργηση των δρακόντειων φονταμενταλιστκών νόμων ενάντια στις γυναίκες. Ισότητα δικαιωμάτων για τις γυναίκες.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Πακιστανούς αγωνιστές και απαιτούμε:

 

1)   Την άμεση άρση του στρατιωτικού νόμου στο Πακιστάν

 

2) Την άμεση απελευθέρωση των μελών της PTUDC  που έχουν συλληφθεί, των δικαστών  και δικηγόρων που φυλακίστηκαν για την άρνηση τους να νομιμοποιήσουν το δικτάτορα και ΌΛΩΝ των συλληφθέντων αριστερών και δημοκρατικών αγωνιστών.

 
   

Μέχρι αυτή τη στιγμή το ψήφισμα έχουν υιοθετήσει με αποφάσεις τους οι Γενικές Συνελεύσεις φοιτητών

– της ΑΣΣΟΕ, 

– του Βιολογικού Αθήνας,

– της Νομικής Κομοτηνής,

– του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) της Αθήνας,

– του Φυσικού Αθήνας,

– του τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης Κομοτηνής (ΔΟΣΑ)

και η πανελλαδική συνδιάσκεψη της φοιτητικής παράταξης του «Δικτύου».

 

Υπογράψτε κι εσείς το κείμενο – στείλτε μας το όνομα σας μαζί με την συνδικαλιστική ή πολιτική σας ιδιότητα στο e-mail [email protected]

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

H Βρετανική “Telegraph” για τον Άλαν Γουντς: ο μαρξιστής που επηρέασε τον Τσάβες

Διαβάστε τι έγραψε πρόσφατα η Βρετανική εφημερίδα "Telegraph" για τον μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς, που θα επισκεφθεί  στα τέλη Απριλίου την Αθήνα για ομιλίες, προσκεκλημένος της Πρωτ. "Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ". "..Σηκώστε μια σφιχτή γροθιά για τον Alan Woods, παρακαλώ – ένα πρώην μέλος του Militant από το Σουόνσι, 68 ετών – του οποίου ο αμετανόητος τύπος μαρξισμού που υποστηρίζει είχε τεράστια επίδραση στον ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που πέθανε την περασμένη βδομάδα...".