Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΝεολαίαΦοιτητικές Εκλογές: Ψήφο στην Αριστερά

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Φοιτητικές Εκλογές: Ψήφο στην Αριστερά


 ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007

 

ΔΩΣΤΕ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΑΠ

 

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ

Στο διάστημα από τις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές έως σήμερα ζήσαμε το μεγαλύτερο σε μαζικότητα, μαχητικότητα και παλμό, φοιτητικό κίνημα των τελευταίων 20 χρόνων. Η σημασία αυτού του κινήματος, είναι τεράστια γιατί έβαλε φραγμό στα σχέδια συνταγματικής κατοχύρωσης της ιδιωτικοποίησης των Πανεπιστημίων, έδειξε πως η νεολαία είναι αποφασισμένη να πάρει τις τύχες της στα χέρια της με σκληρούς αγώνες, φανέρωσε ότι η κυβέρνηση του κεφαλαίου δεν είναι ανίκητη, ανέδειξε την αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα του Ενιαίου Μετώπου των αριστερών δυνάμεων που κατάφεραν στις σχολές να κερδίζουν τις συνελεύσεις ωθώντας τη ΔΑΠ στο περιθώριο, ριζοσπαστικοποίησε και πολιτικοποίησε ένα μεγάλο κομμάτι των φοιτητών.

Οι φοιτητικές εκλογές στις 9 Μάη είναι ο επόμενος σταθμός της μάχης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Αυτή η εκλογική μάχη, πρέπει να βρει ηττημένη την «Πέμπτη φάλαγγα» της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της ιδιωτικοποίησης μέσα στα Πανεπιστήμια, την αντιδραστική ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πρέπει επίσης να βρει αποδυναμωμένη την ΠΑΣΠ η ηγεσία της οποίας αρνήθηκε να πάρει μια ξεκάθαρη θέση υπέρ του φοιτητικού κινήματος και αρνείται να αποδοκιμάσει ανοικτά και να διαχωρίσει τη θέση της από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία στο σύνολό του. Τέλος, το αποτέλεσμα των φοιτητικών εκλογών πρέπει να στείλει στην κοινωνία ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής. Για όλους αυτούς τους λόγους η εκλογική προτίμηση των φοιτητών πρέπει να στραφεί αποφασιστικά προς τις μαζικές αριστερές παρατάξεις. Η εκλογική ενίσχυση των αριστερών παρατάξεων είναι προϋπόθεση για δυνατούς και αγωνιστικούς συλλόγους, για μάχη από καλύτερες θέσεις στα όργανα συνδιοίκησης, για συμπόρευση με το εργατικό κίνημα, για μια νικηφόρα μάχη για την κατάργηση του αντιδραστικού «νόμου – πλαίσιο». Παράλληλα πρέπει να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την αγωνιστική επανίδρυση της Ε.Φ.Ε.Ε. που θα λειτουργεί δημοκρατικά, με ανακλητότητα και έλεγχο από τους ίδιους τους φοιτητές και με κύριο καθήκον τον συντονισμό των αγώνων του φοιτητικού κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Οι φοιτητές της Μαρξιστικής Τάσης παλεύουν μέσα από τις παρατάξεις της Αριστεράς, για την αγωνιστική ενότητα των μαζικών αριστερών παρατάξεων, για κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τους μαθητές, για μια πραγματικά Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία, υπόθεση που είναι αναπόσπαστα δεμένη με το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας. Στηρίξτε αυτό τον αγώνα μας, οργανωθείτε στη Μαρξιστική Τάση!

 

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα