Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΝεολαίαΓιατί έχουμε ανάγκη μια πανελλαδική ένωση φοιτητών

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Γιατί έχουμε ανάγκη μια πανελλαδική ένωση φοιτητών

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ

Το μαθητικό κίνημα είναι το μοναδικό στη χώρα που δεν έχει ακόμα συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης είναι πολύ άσχημα. Οι μαθητές ποτέ δεν ρωτώνται για την οποιαδήποτε αλλαγή, αποφασίζουν οι κυβερνήσεις και ποτέ δεν εισακούγονται και δεν καταγράφονται με έναν θεσμοθετημένο τρόπο οι απόψεις, τα αιτήματα και οι αγωνίες τους. Γι’ αυτούς αποφασίζουν πάντα άλλοι, χωρίς αυτοί να έχουν τη δυνατότητα να εκφέρουν γνώμη.

 

Oι αγώνες των μαθητών διαχρονικά, παρότι πολλές φορές ήταν ιδιαίτερα μαζικοί και μαχητικοί, εξαιτίας της απουσίας ενός πανελλαδικού μαθητικού οργάνου παρουσίαζαν προβλήματα συντονισμού, με αποτέλεσμα σχολεία να μπαίνουν στον αγώνα όταν άλλα έβγαιναν από αυτόν, οι μορφές πάλης να μην έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο, οι διεκδικήσεις να είναι διαφορετικές από περιοχή σε περιοχή, οι αγώνες να μην έχουν εξωστρέφεια, η περιφρούρηση από τη δράση προβοκατόρικων στοιχείων να είναι ανύπαρκτη. Κι αυτή η κατάσταση οδηγούσε στο να μην έχουν οι κινητοποιήσεις συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από την περίοδο των καταλήψεων του ’98-‘99 η δημιουργία των Συντονιστικών Αγώνα αποτέλεσε ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια συντονισμού και οργάνωσης του κινήματος. Όμως τη δράση των Συντονιστικών χαρακτήρισε καταρχάς η απουσία δημοκρατικής λειτουργίας που θα έδινε τη δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές να εκλέγουν και να μπορούν να ανακαλούν ανά πάσα στιγμή τους εκπροσώπους τους, αλλά και η πρόχειρη προετοιμασία των κινητοποιήσεων.

Η «Μαθητική Ενότητα» καλεί τους μαθητές, ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για να χτίσουμε την δική μας συνδικαλιστική  οργάνωση, να αποκτήσουμε επιτέλους τη δική μας φωνή. Σήμερα που οι μαθητές βρίσκονται σε κινητοποίηση θα πρέπει να δημιουργήσουμε σε κάθε σχολείο επιτροπές για τη δημιουργία της ΠΕΜ. Ο στόχος πρέπει να είναι η προκήρυξη ενός μαθητικού συνεδρίου με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις Γενικές συνελεύσεις που θα ιδρύσει την ΠΕΜ, θα συζητήσει και θα αποφασίσει οριστικά για το πρόγραμμα των μαθητικών διεκδικήσεων και θα εκλέξει μαθητικούς εκπροσώπους που θα είναι άμεσα ανακλητοί Το ΣΑΣΑ και τα συντονιστικά των άλλων πόλεων πρέπει να συμβάλουν ενεργά σε αυτό το στόχο. Καλούμε κάθε μαθητή που συμφωνεί με αυτές της προτάσεις να έρθει σε επαφή μαζί μας, για να συντονίσουμε τη δράση μας.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα