Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΝεολαίαΠοινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων

Να διενεργηθεί έρευνα για τα «υπό κατάληψη πανεπιστήμια και κτίρια του δημοσίου» και να παρθούν μέτρα από τους αρμόδιους για «την αποβολή των καταληψιών» ζήτησε με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Η «ανεξάρτητη» αστική Δικαιοσύνη για άλλη μια φορά, «τυχαίνει» να παίρνει προκλητικά θέση ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα και στρέφει τα πυρά της κατά του πανεπιστημιακού Ασύλου.
Οι δηλώσεις αυτές, ουσιαστικά προμηνύουν την εφαρμογή του αγωνιστικά αποκηρυγμένου ξανά και ξανά από τους φοιτητές, «νόμου – πλαίσιο», που περιορίζει το Άσυλο «στους χώρους που τελείται εκπαιδευτική διαδικασία και έρευνα». Η συγκεκριμένη διάταξη όπως και συνολικά ο «νόμος – πλαίσιο» αποσκοπεί στο τσάκισμα του φοιτητικού κινήματος. Οι καπιταλιστές αναγνωρίζουν με βάση την εμπειρία των τελευταίων χρόνων ότι οι φοιτητές αποτελούν ένα εξαιρετικά μαχητικό τμήμα της νεολαίας. Έτσι λοιπόν, κατανοούν ότι για να πραγματοποιηθεί η απαίτηση τους να ιδιωτικοποιηθεί περαιτέρω η εκπαίδευση και να ενταθούν οι ταξικοί φραγμοί στα πρότυπα της συνθήκης της  Μπολόνια και στην κατεύθυνση των νόμων που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια («νόμος – πλαίσιο», Ι.Δ.Β.Ε., «βάση του 10» κ.α.) χρειάζεται να ποινικοποιηθούν οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και ο φοιτητικός συνδικαλισμός.
Οι φοιτητές έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση κατά του νέου «νόμου – πλαίσιο» και ενάντια στα υπόλοιπα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση. Οι ευθύνες πέφτουν πλέον στις ηγεσίες των μαζικών αριστερών παρατάξεων, που πρέπει να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο αγώνα απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης στην Παιδεία και την εργασία,  να καλέσουν τα συνδικάτα για αγωνιστική συστράτευση και να πιέσουν τη συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζόμενων για έναν πραγματικό συντονισμό των αγώνων φοιτητικού και εργατικού κινήματος.  
 
Πάτροκλος Ψάλτης
Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα