Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΝεολαίαΕπίσημη παρουσίαση βιβλίου

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Επίσημη παρουσίαση βιβλίου

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΡΟΤΣΚΙ : ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ»

Παρουσία δεκάδων συντρόφων, την Παρασκευή 27 Ιουνίου, η Μαρξιστική Φωνή παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση την ελληνική έκδοση του βιβλίου «Λένιν και Τρότσκι – Τι πραγματικά υποστήριζαν» των Τεντ Γκραντ και Άλαν Γουντς. Η εκδήλωση έγινε στο καφέ «Revolt» που ευγενικά μας παραχωρήθηκε για αυτό το σκοπό από τον φίλο και παλιό σύντροφο Γιώργο Δελβιζόπουλο.

Προσκεκλημένοι για να μιλήσουν για το βιβλίο ήταν οι σύντροφοι Δημήτρης Λιβιεράτος και Τάκης Θανασούλας. Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο άνοιγμα – χαιρετισμό για λογαριασμό της Μαρξιστικής Φωνής ο σ. Σταμάτης Καραγιαννόπουλος, ο οποίος αφιέρωσε την βραδιά στη μνήμη του προ 2 ετών αποθανόντα ιδρυτή της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης Τεντ Γκραντ και έκανε μια αναδρομή στο πολιτικό και συγγραφικό του έργο.

Ο ιστορικός του εργατικού κινήματος και «ζωντανή» ιστορία του ταυτόχρονα, σ. Δημήτρης Λιβιεράτος, μιλώντας για το βιβλίο στάθηκε στα βάσανα και τους διωγμούς που ιστορικά υπέστησαν οι γνήσιοι μαρξιστές από τους σταλινικούς και έκανε ειδική μνεία στον άθλιο ρόλο που διαδραμάτισαν οι πληρωμένοι σταλινικοί «διανοούμενοι» ανά τον κόσμο. Τόνισε την ανάγκη οι νέες γενιές να μάθουν την αληθινή ιστορία του μπολσεβικισμού και ανέφερε ότι το βιβλίο των Γκραντ και Γουντς συμβάλει αποφασιστικά σε αυτό τον σκοπό.

Το μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Σπάρτακος» σ. Τάκης Θανασούλας αφού χαρακτήρισε το βιβλίο «ένα απόκτημα για το επαναστατικό κίνημα», έκανε μια διεξοδική ομιλία πάνω στα βασικά ζητήματα που θέτουν οι συγγραφείς και ανέφερε έναν – έναν του βασικούς σταθμούς της ιστορίας της Ρώσικης επανάστασης σημειώνοντας τον τρόπο με τον οποίο διαστρεβλώθηκαν αυτοί από τους σταλινικούς για να ταιριάζουν στα συμφέροντα της σοβιετικής γραφειοκρατικής κάστας. Ειδικότερα εμβάθυνε στην ιστορική συμβολή του Τρότσκι στη διάσωση της Μαρξιστικής Θεωρίας, τονίζοντας πως όλοι οι επαναστάτες που υπερασπίζουν τις ιδέες του Τρότσκι έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα θεωρητικής ανάλυσης και κατανόησης που λείπει σήμερα από όλες τις σταλινογενείς τάσεις στο κίνημα (σταλινομαοϊκούς, «ευρωκομμουνιστές» κ.α). Μίλησε με συγκινητικά λόγια για τις παρακαταθήκες που αφήνει πίσω της η παλιά γενιά μαρξιστών επαναστατών όπως ο Τεντ Γκραντ και «βούρκωσε» από συγκίνηση φορτίζοντας το ακροατήριο καθώς αναφέρονταν στους χιλιάδες εκτελεσμένους από τον σταλινισμό υποστηριχτές των ιδεών του Τρότσκι και στην ηρωική τους θυσία στο όνομα  των συμφερόντων της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Νέες εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου θα διοργανωθούν από τους συντρόφους φοιτητές της Μαρξιστική Τάσης σε μια σειρά σχολών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ το ερχόμενο Φθινόπωρο. Η διακίνηση του βιβλίου συνεχίζεται με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και αυτό συντελεί στην γρηγορότερη ευόδωση του προγράμματος εκδόσεων που έχει εκπονήσει η Μαρξιστική Φωνή και αφορά για το επόμενο διάστημα το βιβλίο του Άλαν Γουντς «Μπολσεβικισμός : ο δρόμος για την επανάσταση», την επανέκδοση του εξαντλημένου βιβλίου «Η Διαλεκτική σε αντεπίθεση» των Τεντ Γκραντ και Άλαν Γουντς και επίσης τα βιβλία «Ρωσία από την Επανάσταση στην αντεπανάσταση» του Τεντ Γκραντ, «Επιλεγμένα Κείμενα για τη μεταπολεμική περίοδο» του Τεντ Γκραντ κ.α.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα