Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕκδόσειςΒιβλίαΔύο τιμητικοί χαιρετισμοί της νέας μας έκδοσης

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Δύο τιμητικοί χαιρετισμοί της νέας μας έκδοσης

Έκδοση βιβλίου του Λ. Τρότσκι από τη «Μαρξιστική Φωνή» : δυο τιμητικοί χαιρετισμοί της έκδοσης*
 
 
Ελένη Φατούρου – εργάτρια, συνδικαλίστρια λιθογράφος
Στα άρθρα που δημοσιεύονται σε αυτή την έκδοση, όπως εξάλλου και στα κλασσικά, μνημειώδη έργα «Προδομένη Επανάσταση» και «Τα εγκλήματα του Στάλιν», φαίνεται καθαρά ότι για τον Λεόν  Τρότσκι, ο σοσιαλισμός δεν ήταν μάταιος λόγος, αλλά το περιεχόμενο της ηθικής του υπόστασης. Ούτε οι διωγμοί, ούτε οι διώξεις μπόρεσαν να τον σταματήσουν. Αταλάντευτα, χωρίς ανάπαυλα, συνεπής εκφραστής και αγωνιστής των ιδεών του επαναστατικού μαρξισμού και συνεχιστής της πάλης του Λένιν και του μπολσεβικισμού, δεν έπαψε να στηλιτεύει τις ίντριγκες, τις συκοφαντίες, τις διαγραφές, τις στημένες δίκες  και τις δολοφονίες  που στήθηκαν  από την  σταλινική γραφειοκρατία εναντίον των εκατομμυρίων κομμουνιστών στελεχών και γνήσιων επαναστατών αγωνιστών, σε βάρος του παγκόσμιου εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Υπερασπίστηκε όσο κανένας άλλος τη δημοκρατία στο κόμμα και την υπόθεση του διεθνισμού, υπογραμμίζοντας  ότι «ο διεθνισμός δεν είναι ένα τελετουργικό έθιμο, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου».
Την  ώρα που η ηγεσία του ΚΚΕ ξεθάβει από τις στάχτες τη μούμια του Στάλιν, και  μαζί  όλα τα σταλινικά απολειφάδια εξακολουθούν την ίδια σταλινική πολιτική,  η έκδοση αυτών των άρθρων  του Λεόν Τρότσκι,  είναι η   μοναδική αποστομωτική απάντηση. Μπράβο στους συντρόφους της «Μαρξιστικής Φωνής» που φρόντισαν για την κυκλοφορία τους.
 
 
Παναγιώτης Δούμας – ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Εργατική Δημοκρατία (1964-2009)
 
Η μαρξιστική απάντηση σε κρίσιμα ερωτήματα

Ποιοι και γιατί αποφάσισαν την ιδεολογική υπονόμευση και τελικά την πλήρη διάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, την οποία είχαν ιδρύσει, ως απολύτως αναγκαία, οι ηγέτες της νικηφόρας Οκτωβριανής επανάστασης, με επικεφαλή τους τον Ν. Λένιν; Ήταν, αλήθεια, αντεπαναστάτες οι στενοί συνεργάτες του Λένιν και τα δύο εκατομμύρια μέλη και στελέχη του ΚΚΣΕ, που αναίσχυντα κατασυκοφαντήθηκαν και εξοντώθηκαν από τη σταλινική γραφειοκρατική απολυταρχία, επειδή υπεράσπιζαν με συνέπεια το μπολσεβίκικο πρόγραμμα της παγκόσμιας σοσιαλιστικής επανάστασης και τις αρχές του μαρξισμού; Η χρεοκοπία και διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν πράγματι έργο της ομάδας του Γκορμπατσώφ ή μήπως ήταν το αποτέλεσμα της αντιδραστικής θεωρίας «οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μια μόνο χώρα», που επέβαλε στο ΚΚΣΕ η ομάδα του Στάλιν, ως εκπρόσωπος της γραφειοκρατικής κάστας; Ποιοι τελικά ευθύνονται για τις μεγάλες ήττες, το κομμάτιασμα και τη διάλυση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, που επέτρεψαν την επιβίωση του σαπισμένου παγκόσμιου καπιταλισμού ως τώρα;

Την μαρξιστική απάντηση στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα θα την βρούνε οι κομμουνιστές αγωνιστές στις σελίδες αυτής εδώ της συλλογής κειμένων του Λέοντα Τρότσκι, συναρχηγού της Οκτωβριανής Επανάστασης και της Κομμουνιστικής (Τρίτης) Διεθνούς και συνεχιστή του Λένιν μετά το θάνατό του. Δικαιούνται κατά συνέπεια τα θερμά μας συγχαρητήρια οι νέοι επαναστάτες της «Μαρξιστικής Φωνής», που ανέλαβαν την έκδοση της εξαιρετικής αυτής μαρξιστικής εργασίας. Η οποία, μαζί με την «Προδομένη Επανάσταση», τα «Εγκλήματα του Στάλιν» και πολλά άλλα έργα του Λ. Τρότσκι, δίνει καταλυτική απάντηση στους γνωστούς αντιμαρξιστικούς μύθους των συνεδρίων που διοργανώνουν ακόμη τα απολιθώματα του σταλινικού σοσιαλπατριωτισμού.

*Σημείωση των εκδοτών : Οι σύντροφοι Π. Δούμας και Ε. Φατούρου είναι παλιά στελέχη του μαρξιστικού κινήματος και από τους πλέον σεμνούς και ανιδιοτελείς φυλακισθέντες και βασανισθέντες αγωνιστές της περιόδου της δικτατορίας. Έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην έκδοση και διάδοση βασικών έργων του Λέον Τρότσκι στην Ελλάδα.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα