Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΘεωρία - Ιστορία100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

100 χρόνια από τον θάνατο του Λένιν

Αφιέρωμα της ιστοσελίδας μας στις επαναστατικές ιδέες και το έργο του Λένιν, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του.

Στις 21 Ιανουαρίου 2024 είχαμε μια σημαντική επέτειο. Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τον θάνατο του Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν. Ο Λένιν υπήρξε ο μεγαλύτερος επαναστάτης του 20ου αιώνα. Ήταν ο ιδρυτής του πιο επιτυχημένου επαναστατικού κόμματος στην Ιστορία, ο βασικός ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης και ο εμπνευστής του μαζικού διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Ο θάνατος του Λένιν επέδρασε καθοριστικά στην πορεία της Επανάστασης στην ΕΣΣΔ, καθώς άνοιξε τον δρόμο για την επιτάχυνση του γραφειοκρατικού εκφυλισμού της, με ανάλογες, ολέθριες συνέπειες για την πορεία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος συνολικά.

Για κάθε συνειδητό αγωνιστή και αγωνίστρια ενάντια στον καπιταλισμό, η επέτειος αυτή αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τη γνωριμία ή τη βαθύτερη επαφή με τις αληθινές ιδέες που υπεράσπιζε ο Λένιν. Συμβάλλοντας σ’ αυτόν το σκοπό η ιστοσελίδα μας ξεκινά ένα αφιέρωμα στις επαναστατικές ιδέες και το έργο του Λένιν, το οποίο θα διαρκέσει όλο το 2024.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα