Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνήΗ βαρβαρότητα της Ισραηλινής άρχουσας τάξης

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Η βαρβαρότητα της Ισραηλινής άρχουσας τάξης

Αλλά υπάρχει και μια άλλη πτέρυγα που ανησυχεί πως η κατάσταση θα φύγει εκτός ελέγχου. Ανησυχούν για την προοπτική η Συρία να προκληθεί ώστε να μπει στην σύγκρουση υποστηρίζοντας την Χεζμπολάχ. Καταλαβαίνουν ότι η δημιουργία τριών μετώπων θα φέρει τον ισραηλινό στρατό στα όριά του.

Το Ισραήλ μπορεί να καταστρέψει τις υποδομές του Λιβάνου, μπορεί να υποτάξει τους Παλαιστινίους στην Γάζα και μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες βαρβαρισμού γύρω του. Αλλά αυτό δεν θα οδηγήσει σε μια κατάσταση σταθερότητας και ασφάλειας. Θα επαναφέρει στο προσκήνιο προβλήματα που είχαν χρόνια να εμφανισθούν.  Οι ισραηλινοί αστοί δήλωναν ανήσυχοι για την δράση των τρομοκρατών. Όμως με αυτό που κάνουν ετοιμάζουν μια νέα γενιά «τρομοκρατών» σύμφωνα με τη δική τους ορολογία, δηλαδή  προετοιμάζουν μια νέα γενιά Αράβων νεολαίων που είναι έτοιμοι να αντιπαλέψουν μέχρι θανάτου τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η παρούσα σύγκρουση οξύνει όλες τις αντιθέσεις. Το πρόβλημα είναι πως η Φατάχ, η Χαμάς, η Χεζμπολαχ η Λιβανέζικη κυβέρνηση και το καθεστώς της Συρίας δεν μπορούν να λύσουν κανένα από προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στη Μέση Ανατολή. Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν τέλος στον σημερινό εφιάλτη είναι οι εργάτες όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής. Είναι αυτοί που έχουν υλικό συμφέρον να δημιουργήσουν μια εναλλακτική διέξοδο βασισμένη στην εργατική τάξη. Με τις αστείρευτες πηγές πλούτου της περιοχής, το ανθρώπινο δυναμικό και τις τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν στο Ισραήλ, ένα οικονομικό σχέδιο και η λελογισμένη χρήση αυτών των πηγών μπορούν να κάνουν όλα τα κοινωνικά προβλήματα να λυθούν. Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να υπάρξει ένας ριζικός μετασχηματισμός της κοινωνίας. Ο πλούτος πρέπει να περάσει στα χέρια των εργατών. Η σημερινή άρχουσα τάξη του Ισραήλ πρέπει να ανατραπεί. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Φυσικά θα μας κατηγορήσουν πάλι για ουτοπιστές. Αλλά οι ουτοπιστές δεν είναι οι Μαρξιστές. Η θέση μας είναι συμβατή με τις πραγματικές υλικές συνθήκες και αντιθέσεις που υπάρχουν στην  περιοχή. Αυτό που είναι ουτοπία είναι να πιστεύεις ότι η παρούσα σύγκρουση μπορεί να λυθεί μέσα  στα πλαίσια του καπιταλισμού.

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα