Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΤαυτότηταΗ δράση μαςΤριήμερο Επαναστατικών Ιδεών 𝗥𝗘𝗩𝗢𝗟𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟭 - 12,13 &14 Μαρτίου

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Τριήμερο Επαναστατικών Ιδεών 𝗥𝗘𝗩𝗢𝗟𝗧 𝟮𝟬𝟮𝟭 – 12,13 &14 Μαρτίου

Η Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό, το νεανικό σχήμα της Κομμουνιστικής Τάσης, μαζί με την εφημερίδα «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» – www.marxismos.com και τις εκδόσεις Εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή», διοργανώνουν το πρώτο Τριήμερο Επαναστατικών Ιδεών στις 12, 13 & 14 Μαρτίου.

 

Ο καπιταλισμός διανύει τη βαθύτερη κρίση στην ιστορία του και η πανδημία αποκαλύπτει την οργανική του ανικανότητα να λύσει τα καυτά προβλήματα της ανθρωπότητας. Σε όλο τον πλανήτη, οι κυβερνήσεις διεξάγουν πόλεμο ενάντια στην εργαζόμενη πλειοψηφία της κοινωνίας για να προστατεύσουν τα συμφέροντα μιας μικρής προνομιούχας μειοψηφίας. Ιδιαίτερα οι νέοι και οι νέες, δεχόμαστε τις σκληρές επιθέσεις στην Εκπαίδευση, την εργασία και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Απέναντι στην απειλή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, μεγάλες κινητοποιήσεις ή και μεγάλα επαναστατικά κινήματα ξεδιπλώθηκαν τα τελευταία χρόνια σε πολλές χώρες του κόσμου. Η ελληνική άρχουσα τάξη προετοιμάζεται κι εκείνη για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κινήματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας που έρχονται, με αυταρχικούς κατασταλτικούς νόμους. Είναι αναγκαίο, για να προετοιμαστούμε κι εμείς, να εξοπλιστούμε με τις ιδέες της αντικαπιταλιστικής – σοσιαλιστικής επανάστασης!

Δήλωσε συμμετοχή στο διαδικτυακό τριήμερο επαναστατικών ιδεών REVOLT 2021  και ακολούθησε το σχετικό event (REVOLT 2021 – Τριήμερο Επαναστατικών Ιδεών) όπου θα δημοσιευθούν κείμενα και πληροφορίες για όλες τις συζητήσεις του τριημέρου.

Πρόγραμμα συζητήσεων:

Παρασκευή 12 Μαρτίου

★Κρίση, πανδημία και αστυνομική τρομοκρατία: το ενιαίο μέτωπο αγώνα και οι αναγκαίες διεκδικήσεις (19:00)

Σάββατο 13 Μαρτίου

★Το Γυναικείο Ζήτημα: πώς θα ξεριζωθεί η καταπίεση της γυναίκας (17:30)

★Φασισμός: Τι είναι και πώς θα εξαλειφθεί (19:45)

Κυριακή 14 Μαρτίου

★Μαρξισμός ή αναρχισμός; Με ποια θεωρία για την επανάσταση; (17:30)

★Εκπαίδευση στον καπιταλισμό vs Εκπαίδευση των κοινωνικών αναγκών (19:45)

Συμβολή συμμετοχής: 5€ (δωρεάν συμμετοχή για μαθητές)

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα