Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

Ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών
Όχι στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία!

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών οι υπαίτιοι είναι ατιμώρητοι και οι αιτίες που στέρησαν τη ζωή από 57 ανθρώπους – στην πλειονότητά τους νέους – δεν έχουν ακόμα εξαλειφθεί.

Ο σιδηρόδρομος και γενικότερα οι συγκοινωνίες, είναι μια ζωτική υπόθεση για την κοινωνία. Η λειτουργία τους δεν πρέπει να υποτάσσεται στον σκοπό του κέρδους καπιταλιστικών εταιρειών και να αφήνεται στο έλεος της «εποπτείας» εξαρτημένων από αυτές, κοινωνικά ανάλγητων πολιτικών «καριέρας» και λοιπών υψηλόβαθμων στελεχών της κρατικής γραφειοκρατίας. Κάθε λεπτό που περνά με αυτούς τους όρους λειτουργίας επιφυλάσσει τον κίνδυνο για την επανάληψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Καταγγέλλουμε κάθε φανερή ή επιχειρούμενη στα παρασκήνια απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών και ζητάμε:

  • Να τιμωρηθούν όλα τα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη που ευθύνονται για τη διάλυση του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα από την κρίση των μνημονίων μέχρι σήμερα.
  •  Να επανακρατικοποιηθεί πλήρως ο σιδηρόδρομος και η λειτουργία του. Να διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλα τα αναγκαία ποσά για τον εκσυγχρονισμό του και την ασφάλεια των δρομολογίων. Λειτουργία του σιδηρόδρομου στο εξής με διαρκή έλεγχο από τις μαζικές ενώσεις του λαού που τον χρησιμοποιεί (εργαζόμενων, φοιτητών, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, συνταξιούχων), των σιδηροδρομικών και εκείνες των τεχνικών και επιστημόνων που το αντικείμενό τους σχετίζεται με την συντήρησή του και το συγκοινωνιακό του έργο.
  • Κάτω η κυβέρνηση της συγκάλυψης του εγκλήματος!

Πρωτοβουλία Ενάντια στη Συγκάλυψη του Εγκλήματος των Τεμπών

    Υπογράψτε ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

    Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.