Η κεντρική γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ διοργανώνει σήμερα, 25 Φλεβάρη, ένα «συνέδριο» – έκτρωμα σε πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Αττικής, με αποκλειστικό σκοπό να διατηρήσει τις καρέκλες και τα προνόμιά της. Πρόκειται για μια άθλια διαδικασία με δεκάδες νόθους αντιπροσώπους, με την παρουσία εισαγγελέων, ΜΑΤ, του επικεφαλής της αστικής κυβέρνησης και ηγετικών εκπροσώπων αστικών κομμάτων, χωρίς στοιχειώδη χρόνο για συζήτηση και με πρόβλεψη για μια βιαστική, «μαγειρεμένη» ψηφοφορία για τα ηγετικά όργανα. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το «συνεδριακό» αυτό σώμα αποτελείται από αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί 2 και 3 χρόνια πριν, με αποτέλεσμα να μην εκπροσωπούν τη σημερινή συνείδηση και διάθεση των εργαζόμενων.

Η έκκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και σύσσωμων των δυνάμεων της συνδικαλιστικής αριστεράς προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να μην αποδεχθούν την νομιμοποίηση ενός τέτοιου «συνεδρίου» είναι απόλυτα σωστή. Όμως η καταγγελία και η μη νομιμοποίηση δεν αρκούν. Χρειάζεται να υποστηριχθεί και να επιδιωχθεί η μόνη γνήσια δημοκρατική λύση: ένα συνέδριο της ΓΣΕΕ με εκλεγμένους αντιπροσώπους από τα συνδικάτα που θα εκφράζουν τη βούληση της βάσης όπως διαμορφώνεται σήμερα. Η εργατική τάξη έχει ανάγκη ένα τέτοιο γνήσια δημοκρατικό συνέδριο, το οποίο θα συζητήσει αναλυτικά τα συμπεράσματα από τις διαδοχικές ήττες του εργατικού κινήματος, θα επεξεργαστεί ένα σχέδιο δράσης για την αντεπίθεση του κινήματος και θα εκλέξει μια νέα μαχητική ηγεσία με άμεση εντολή να οργανώσει αποτελεσματικά τον εργατικό αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στο εργατικό εισόδημα, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όχι στο «συνέδριο»- έκτρωμα! Καμία συμμετοχή – καμία νομιμοποίηση στις διαδικασίες και τα αποτελέσματά του!

– Αληθινά δημοκρατικό συνέδριο της ΓΣΕΕ με εκλεγμένους αντιπροσώπους που θα εκφράζουν αυθεντικά την παρούσα θέληση της βάσης των συνδικάτων. Για την εκλογή μιας νέας ηγεσίας, άμεσα ανακλητής από τη βάση, με εντολή να κλιμακώσει και να συντονίσει αποτελεσματικά τον εργατικό αγώνα για να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση των αντεργατικών νόμων!

– Προετοιμασία για τη διεξαγωγή ενός δημοκρατικού συνεδρίου ενοποίησης των συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε μια ενιαία, μαζική και μαχητική εργατική συνομοσπονδία, χωρίς γραφειοκρατία.

– Συνδικάτα δημοκρατικά, δραστήρια, μαχητικά και μαζικά! Με πλήρη ανεξαρτησία από το κράτος, με λειτουργία στη βάση των αρχών της εργατικής δημοκρατίας. Χωρίς νοθείες, πολιτικούς αποκλεισμούς και φαινόμενα άσκησης φυσικής βίας στις εσωτερικές τους διαδικασίες. Με συστηματική εκστρατεία για τη μαζική εγγραφή και την ενεργή συμμετοχή των νέων, των μεταναστών, των σκληρότερα εκμεταλλευομένων εργαζόμενων και των ανέργων.

Κομμουνιστική Τάση (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης)
– Εφημερίδα «Επανάσταση» (www.marxismos.com)