Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Ανακοινώσεις Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Πακιστάν: επτά μέλη της IMT απήχθησαν από το στρατό!

Έξι σύντροφοι της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) συνελήφθησαν χτες, 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική δολοφονική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος. Είναι ανάγκη να αναδείξουμε το θέμα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειαζόμαστε μηνύματα διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης. Να δράσουμε άμεσα!

Επτά μέλη της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (ΙΜΤ) απήχθησαν στις 22/04/2018, στο Καράτσι του Πακιστάν από το στρατό και τους «Σίντι Ρέιντζερς», μια παραστρατιωτική οργάνωση συνεργαζόμενη με το κράτος.

Οι σύντροφοι απήχθησαν επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο κίνημα Παστούν Ταχαφούζ (PTM – Κίνημα Υποστήριξης των Παστούν), μπροστά από τη ΛέσχηΤύπου στο Καράτσι.

Το PTM πραγματοποιεί μια «Μεγάλη Πορεία» στο Πακιστάν, κατά την οποία έχουν διεξαχθεί συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η ηγεσία του κινήματος ανέδειξε τα κρούσματα καταπίεσης που συμβαίνουν στις μειονοτικές περιοχές κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, κατά την οποία πολλοί αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ οι Ταλιμπάν και άλλοι ισλαμιστές φονταμενταλιστές δρουν με την πλήρη στήριξη του κράτους. Αποκάλυψε επίσης, ότι σχεδόν 4.000 αθώοι άνθρωποι πωλήθηκαν στους Αμερικανούς ως «τρομοκράτες». Όταν οι οικογένειές τους προσπάθησαν να τους ψάξουν μέσω των νόμιμων και επίσημων καναλιών, τους απείλησαν. Η PTM απαιτεί την απελευθέρωση των 32.000 «αγνοουμένων» που απήχθησαν από τον πακιστανικό στρατό.

Η ΙΜΤ στο Πακιστάν και οι σύντροφοι της Προοδευτικής Συμμαχίας Νέων (ΠΣΝ) έχουν από την αρχή υποστηρίξει αυτό το κίνημα. Η ΠΣΝ κάλεσε τον ηγέτη του PTM Μανζούρ Παστίν στο Φαϊσαλαμπάντ στις 15 Απριλίου, έτσι ώστε οι φοιτητές και οι εργάτες της πόλης να μπορέσουν να του εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Αλλά οι κρατικές αρχές ακύρωσαν την κράτηση που είχε γίνει για τη σχετική εκδήλωση στη Λέσχη Τύπου του Φαϊσαλαμπάντ και απείλησαν τους διοργανωτές με απειλητικά τηλεφωνήματα. Οι σύντροφοι της ΠΣΝ στη συνέχεια έκλεισαν μια αίθουσα του δικηγορικού συλλόγου, αλλά και εκεί η συνάντηση ακυρώθηκε, επίσης την τελευταία στιγμή, κάτω από την τεράστια πίεση του πακιστανικού στρατού. Η πανεπιστημιακή διοίκηση επίσης, απαγόρευσε στους φοιτητές της ΠΣΝ να διοργανώσουν σχετική εκδήλωση απειλώντας τους ότι θα αποβληθούν από το Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές απειλήθηκαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν «αγνοούμενοι» αν δεν σταματούσαν να στηρίζουν το PTM.

Οι σύντροφοι της ΠΣΝ στο Μουλτάν, δέχθηκαν και αυτοί απειλές από τις μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν και ανακρίθηκαν για τρεις ώρες. Τους ζήτησαν κι εκεί να ακυρώσουν την εκδήλωση στις 13 Απριλίου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην πρώτη επέτειο του θανάτου του Μασάλ Καν. Σε αυτή την εκδήλωση θα εκφραζόταν και η αλληλεγγύη στο κίνημα PTM. Αργότερα, οι σύντροφοι μετέτρεψαν αυτή τη συνάντηση σε διαμαρτυρία και την πραγματοποίησαν μπροστά από τη Λέσχη Τύπου του Μουλτάν. Επίσης, ένας σύντροφος, ο Αφτάμπ Ασράφ ανακρίθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες για περισσότερο από μία ώρα. Του ζητήθηκε να σταματήσει τις επαναστατικές του δραστηριότητες.

Στη Λαχόρη, παρά τις απειλές και τους εκφοβισμούς, μια μεγάλη ομάδα συντρόφων της ΙΜΤ συμμετείχε στη δημόσια συγκέντρωση του PTM και φώναξε επαναστατικά συνθήματα.

Κρατούσαν πανό που εξέφραζαν αλληλεγγύη με τις διεκδικήσεις του PTM και δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν αυτές τις διεκδικήσεις στους εργάτες και τους μαθητές στη Λαχόρη.

Για να φτάσουμε στο Καράτσι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 22 Απριλίου, όπου οι σύντροφοι ακολουθήθηκαν από τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και απήχθησαν από έναν αριθμό ενόπλων ανδρών και μια ομάδα εξουδετέρωσης βομβών. Αν και η επιχείρηση καθοδηγήθηκε από τους Ρέιντζερς (μια παραστρατιωτική ομάδα) υπήρχε επίσης στρατιωτικό προσωπικό που έπαιξε ρόλο στην επιχείρηση.

Οι απαχθέντες μέχρι στιγμής είναι:

1 ) Ο Καρίμ Παρχάρ, ηγέτης του PTM και του RWF (Κόκκινο Μέτωπο Εργατών) στην Κουέτα.

2) Ο Ατουλάχ Αφρίντι, οργανωτής της ΠΣΝ στο Καράτσι.

3) Ο Αφτάμπ Ασράφ, κεντρικός οργανωτής του RWF.

4) Ο Ουμέρ Ριάζ, οργανωτής της ΠΣΝ στο Ισλαμαμπάντ.

5) Ο Ζαίν Ουλ Αβιντίν, κεντρικός οργανωτής της ΠΣΝ.

6) Ο Μουχαμάντ Γκουλμπάζ, οργανωτής του RWF στο Κασμίρ.

7) Ο Μπιλαουάλ Μπαλότς, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΣΝ.

Κανείς δεν έχει ενημερωθεί για το που βρίσκονται οι σύντροφοι μέχρι τώρα και καμία κατηγορία δεν έχει διατυπωθεί εναντίον τους. Αυτή είναι η συνηθισμένη πρακτική της αστυνομίας και του στρατού στο Πακιστάν ενάντια στην οποία έχει ξεσπάσει ένα μαζικό κίνημα. Οι κρατικές αρχές προσπαθούν να συντρίψουν το κίνημα και να το πνίξουν στο αίμα. Τα διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν έχουν μέχρι στιγμής μποϊκοτάρει αυτό το τεράστιο κίνημα και βγάζουν δηλητηριώδες μίσος εναντίον του. Όλα τα πολιτικά κόμματα στο Κοινοβούλιο συνεργούν στο έγκλημα και στηρίζουν τον βάναυσο κρατικό μηχανισμό στην πολιτική αρένα.

Ο Ράο Ανγουάρ, ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον Νακιμπουλάχ Μεσούντ και που ενάντια στη δολοφονική δράση του οποίου έχει ξεσπάσει αυτό το κίνημα, έχει μέχρι στιγμής την πλήρη κάλυψη από το ανώτατο δικαστήριο του Πακιστάν και όλες τις άλλες κρατικές αρχές. Ο Ζαρντάρι, πρώην Πρόεδρος του Πακιστάν και ηγέτης του PPP (Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν) έχει αποκαλέσει το Ράο Ανγουάρ ένα «γενναίο παιδί» σε μια τηλεοπτική συνέντευξη μετά από αυτό το φόνο.

Οι εργάτες και οι αγρότες του Πακιστάν, μαζί με τους επαναστάτες φοιτητές, δεν έχουν φίλους στην ηγεσία αυτών των κομμάτων. Απευθύνουν έκκληση μόνο στους αδελφούς και τις αδελφές τους σε όλο τον κόσμο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αυτή την κρίσιμη ώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των έξι συντρόφων μας της ΙΜΤ που απήχθησαν από τον πακιστανικό στρατό!

Σας καλούμε να μεταφέρετε αυτό το ζήτημα στα συνδικάτα σας, τις οργανώσεις των κομμάτων σας, στους φοιτητικούς σας συλλόγους και να στείλετε μηνύματα διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Πακιστάν στη χώρας σας, στη διεύθυνση που μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.embassypages.com/Pakistan

Στον πρωθυπουργό, Shahid Khaqan Abbasi, στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Ισλαμαμπάντ στο

[email protected]

Στα κεντρικά της αστυνομίας του Πακιστάν στο:
http://www.NPB.gov.PK/index.php/Play-Part/

Και στείλτε αντίγραφα στο:
[email protected]

και στο:

[email protected]

 

“Lal Salaam” – Πακιστανικό τμήμα της IMT

Πρόσφατα Άρθρα

Νέο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Ανάλυση για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση μέσα στον Δεκέμβριο.

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Προσαγωγή συνδικαλιστή που θα συμμετείχε σε εξόρμηση για την απεργία- Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση!

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για προσαγωγή και τρομοκράτηση στελέχους του ενόψει της απεργίας.

Σχετικά άρθρα

Πολιτική κρίση και ταξική πάλη στο Περού

Μια ανάλυση για το εξελισσόμενο κίνημα στο Περού: η διαφθορά, η πολιτική χρεοκοπία και η αδυναμία του αστικού καθεστώτος, το αίτημα για μια Συντακτική Συνέλευση και ο αναγκαίος προσανατολισμός του κινήματος.

Βολιβία: Η ηχηρή νίκη του MAS και η «ανακατεύθυνση της διαδικασίας» του Άρσε

Ανάλυση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στη Βολιβία από τον Βολιβιανό επαναστάτη σοσιαλιστή Χοσέ Περέιρα.