Ποιοι είμαστε

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Επικαιρότητα Διεθνή Νίκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης: Ο σύντροφος Αμάρ Φαγιάζ απελευθερώθηκε!

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Νίκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης: Ο σύντροφος Αμάρ Φαγιάζ απελευθερώθηκε!

Ο Πακιστανός σύντροφος Αμάρ Φαγιάζ είναι και πάλι ελεύθερος μετά από 2 σχεδόν μήνες όπου είχε απαχθεί και κρατούταν παράνομα από τις τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας. Μια μεγάλη νίκη της διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης.

03 Ιανουαρίου 2021

Μόλις μάθαμε τα ευχάριστα νέα πως ο σύντροφος Αμάρ Φαγιάζ απελευθερώθηκε σήμερα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας τον άφησαν στο χωριό του. Η απελευθέρωση του Αμάρ κατέστη δυνατή μέσω της τεράστιας και επιτυχημένης διεθνούς εκστρατείας που διοργανώθηκε από φοιτητές, νέους και εργαζόμενους από όλο τον κόσμο. Θα ενημερώσουμε σύντομα τους αλληλέγγυους αγωνιστές σε όλο τον κόσμο μόλις μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την απελευθέρωση του.

Ευχαριστούμε όλους τους υποστηρικτές μας για τις τεράστιες προσπάθειές τους: για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, για την εκστρατεία συλλογής υπογραφών, για την κοινοποίηση φωτογραφιών και δημοσιευμάτων στα σόσιαλ μίντια.

Ο Αμάρ απήχθη από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας στις 8 Νοεμβρίου 2020 περίπου στις 1:30 π.μ. Άνδρες σε δύο οχήματα υπηρεσιών ασφαλείας, μαζί με τρία περιπολικά, απήγαγαν τον Αμάρ στην πόλη Τζαμσόρο στην επαρχία Σιντάν του Πακιστάν.

Μέχρι την απελευθέρωσή του, το μέρος της κράτησης του δεν ήταν γνωστό από τους φίλους και την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του και της κόρης του.

Επιτυχής διεθνής εκστρατεία

Αμέσως, η Εκστρατεία Αλληλεγγύης των Πακιστανικών Συνδικάτων ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία αλληλεγγύης με την ονομασία #ReleaseAmarFayaz.

Ξεκινήσαμε μία συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο και συλλέξαμε περισσότερες από 12.200 υπογραφές από 50 χώρες. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός υπογραφών που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μέχρι τώρα. Ευχαριστούμε τους αγωνιστές σε όλο τον κόσμο που υπέγραψαν αλλά και μοιράστηκαν το ψήφισμα στους φίλους, τις οικογένειές τους και τον περίγυρο τους, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι πακιστανικές αρχές και οι πρεσβείες ενημερώθηκαν για τον αριθμό των υπογραφών καθώς και τον αριθμό των χωρών από τις οποίες προήλθαν.

Συντρόφισσες και σύντροφοι οργάνωσαν επίσης συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες μπροστά στις πρεσβείες και τα προξενεία του Πακιστάν σε διάφορες χώρες.

Σε πολλές χώρες, είχαμε καραντίνα λόγω του COVID-19, κάτι που έκανε δύσκολες έως αδύνατες τις υπαίθριες συγκεντρώσεις. Ωστόσο, σε μερικές χώρες με μάλλον χαλαρούς περιορισμούς COVID-19, σύντροφοι και φίλοι οργάνωσαν ειρηνικές (και ασφαλείς) διαμαρτυρίες έξω από τις πακιστανικές πρεσβείες για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Αμάρ Φαγιάζ. Οι παρευρισκόμενοι αγωνιστές φώναξαν συνθήματα, κρατούσαν πανό και πλακάτ και παρέδωσαν επιστολές διαμαρτυρίας στην πρεσβεία. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ειρηνικοί διαδηλωτές παρενοχλήθηκαν από το προσωπικό της πρεσβείας και την αστυνομία.

Διοργανώθηκε μια μέρα δράσης στον Καναδά, όπου οι σύντροφοι οργάνωσαν διαδηλώσεις έξω από τις πρεσβείες του Πακιστάν στο Τορόντο, το Βανκούβερ, το Οντάριο και το Μόντρεαλ, παράλληλα με την αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας σε Πακιστανούς αξιωματούχους καθώς και μία εκτενή καμπάνια ενημέρωσης για την απαγωγή του συντρόφου Αμάρ.
Σε πολλές χώρες βουλευτές και συνδικαλιστές ηγέτες στήριξαν την καμπάνια για την απελευθέρωση του συντρόφου Αμάρ.

Το ζήτημα του συντρόφου Αμάρ παρουσιάστηκε προς συζήτηση στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, κάτι που στηρίχθηκε από την Apsana Begum, τον Dan Carden, την Zahra Sultana και τον Jeremy Corbyn.

Επιπλέον, ενεργοποιήθηκε μια διαδικασία για να παρουσιαστεί το ζήτημα στο Κοινοβούλιο του Καναδά, κάτι που στηρίχθηκε από την βουλευτίνα Niki Ashton.

Σημαντικοί συνδικαλιστικοί ηγέτες έστειλαν επιστολές διαμαρτυρίας και ζήτησαν την απελευθέρωση του Αμάρ, συμπεριλαμβανομένων των: CUPE Canada, Amalgamate Transit Union Canada, UNIFOR Canadian Freelance Union, Workers United Canada Council, ανεξάρτητων εργαζομένων βουλευτών από τη Χιλή, του επαρχιακού αναπληρωτή της Santa Fe Αργεντινής, του Κόμματος Αργεντινών Σοσιαλιστών Εργαζομένων, της Συνδικαλιστική Ομοσπονδίας CGIL της Ιταλίας και την Σοσιαλιστική Ένωση Εργαζομένων (ACOD-CGSP) στο Βέλγιο.

Στη Σουηδία, ένας ανεξάρτητος σοσιαλιστής βουλευτής, ο Amineh Kakabaveh, υπέγραψε την επιστολή διαμαρτυρίας που παραδόθηκε στην πρεσβεία του Πακιστάν και αρκετοί βουλευτές του Αριστερού Κόμματος προετοίμαζαν επιστολές διαμαρτυρίας για να σταλούν στο Πακιστάν.

Στη Γερμανία, κερδίσαμε την υποστήριξη του Tobias Pflüger, βουλευτή του Die Linke, ο οποίος έγραψε επιστολή διαμαρτυρίας στην πακιστανική πρεσβεία στο Βερολίνο υπό την ιδιότητά του ως προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Γερμανίας-Νότιας Ασίας.

Αυτή είναι μια σύντομη αναφορά της διεθνούς εκστρατείας αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του Αμάρ Φαγιάζ. Χιλιάδες υποστηρικτές και σύντροφοί μας έδειξαν την τεράστια υποστήριξή τους υπογράφοντας το ψήφισμα, δημοσιεύοντας τακτικά φωτογραφίες και άρθρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Facebook, Instagram και TikTok, γράφοντας στις αρχές του Πακιστάν και μιλώντας στα ΜΜΕ.

Η απελευθέρωση του Αμάρ Φαγιάζ είναι μια μεγάλη νίκη για την εκστρατεία μας, η οποία δείχνει ότι όταν πρόκειται για καταπίεση μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, ένας χτύπημα σε έναν είναι ένα χτύπημα σε όλους. Μόνο μέσω ενός ενιαίου διεθνούς αγώνα μπορούμε να αντισταθούμε επιτυχώς σε όλες τις επιθέσεις κατά των νέων και των εργαζομένων.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης των Πακιστανικών Συνδικάτων θα συνεχίσει να υψώνει τη φωνή της ενάντια σε όλες τις βιαιότητες εναντίον φοιτητών και εργαζομένων στο Πακιστάν και σε όλο τον κόσμο και θα συνεργαστεί με το δίκτυο υποστηρικτών και συντρόφων μας γι’ αυτό το σκοπό.

Με την στήριξης σας, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα κερδίσουμε περαιτέρω νίκες!

Κάντε κλικ εδώ για να ενισχύσετε το PTUS!

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα