Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΔιεθνή«Η Φιόνα υποψήφια; Οι εκλογές σώθηκαν!». – Μηνύματα από την εκστρατεία της...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

«Η Φιόνα υποψήφια; Οι εκλογές σώθηκαν!». – Μηνύματα από την εκστρατεία της Φιόνα Λάλι

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά από την εκστρατεία της Φιόνα Λάλι, υποψήφιας του βρετανικού τμήματος της RCI στις σημερινές βρετανικές εκλογές.

Η επαναστάτρια κομμουνίστρια Φιόνα Λάλι είναι υποψήφια στο Λονδίνο, στην περιφέρεια Στράτφορντ και Μπόου, υποστηριζόμενη από το RCP. Οι μέχρι στιγμής αναφορές δείχνουν έναν τεράστιο ενθουσιασμό για τη Φιόνα και την έκκλησή της να «διώξει τους εγκληματίες πολέμου».

«Είχα ένα από τα φυλλάδιά σας μέσα από την πόρτα μου το Σαββατοκύριακο, συμφωνώ με κάθε λέξη σε αυτό!»

«Οι άνθρωποι που διοικούν τη χώρα ψάχνουν μόνο για λεφτά, οι κανονικοί άνθρωποι είναι τσακισμένοι».

«Χρειαζόμαστε αλλαγή. Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα!».

«Η Φιόνα είπε αυτό που όλοι μας θα θέλαμε να μπορούσαμε να πούμε αν είχαμε την ευκαιρία».

«Μου δίνεις τόση ελπίδα. Η γενιά σας έχει την ευκαιρία να αλλάξει τον κόσμο».

«Η Φιόνα υποψήφια; Οι εκλογές σώθηκαν!».

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απαντήσεις που είχαν οι εθελοντές κατά την τελευταία εβδομάδα της έρευνας στο Στράτφορντ και Μπόου για την προεκλογική εκστρατεία της Φιόνα Λάλι. Με λίγες μόνο εβδομάδες προεκλογικής εκστρατείας, είναι σαφές ότι η προοπτική της υποψηφιότητας της Φιόνα ξεπερνά τις προσδοκίες.

Σε όλη την εκλογική περιφέρεια συνάντησε μια έκρηξη υποστήριξης. Είναι σαφές ότι χιλιάδες άνθρωποι ταυτίζονται με την επαναστατική εκστρατεία της Φιόνα και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Αυτή η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Αυτό που προκύπτει από τις μέχρι τώρα συνομιλίες είναι ότι σχεδόν όλοι είναι εντελώς απογοητευμένοι από το πολιτικό κατεστημένο. Ο κόσμος είναι αηδιασμένος τόσο από τον Ρίσι Σούνακ όσο και από τον Κιρ Στάρμερ δύο εγκληματίες πολέμου, δύο όψεις του ίδιου σάπιου συστήματος.

Παντού, οι άνθρωποι μας έχουν πει πόσο έχουν σιχαθεί όλους τους πολιτικούς και τη συνηθισμένη εκλογική παράνοια. Εργάτες και νεολαία έχουν χορτάσει όλα τα ψέματα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης και τη βρώμικη υποκρισία της άρχουσας τάξης. Αυτοί οι γκάνγκστερ υποστηρίζουν ενεργά μια γενοκτονία, ενώ συκοφαντούν και προσπαθούν να καταστείλουν το κίνημα υπέρ της Παλαιστίνης.

Υπάρχει μια δυσωδία διαφθοράς που αναδύεται από κάθε πόρο του σημερινού πολιτικού συστήματος. Αυτό γίνεται αισθητό από τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων και σχολιάζεται σε κάθε πόρτα όπου οι εθελοντές μιλούσαν με κατοίκους της περιοχής.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της Ipsos διαπίστωσε ότι το 83% των ανθρώπων είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση. Ενώ ο Σούνακ είναι ευρέως μισητός, μόνο το 31% ήταν ικανοποιημένο με τον τρόπο που ο Στάρμερ διευθύνει το Εργατικό Κόμμα. Και σύμφωνα με έρευνα του «εκλογολόγου» Τζον Κέρτις, η πίστη και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς δεν ήταν ποτέ χαμηλότερη.

Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί στις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες όταν τους συναντούμε.

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι συνδέουν την προθυμία του κατεστημένου να στηρίξει τη γενοκτονία στη Γάζα με την απροθυμία τους να χρηματοδοτήσουν δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες, μετά από χρόνια λιτότητας, βρίσκονται σε καταστροφική κρίση.

Ως κομμουνιστές, μπορούμε πολιτικά να συνδεθούμε άμεσα με αυτή τη αίσθηση θυμού. Όπως το έθεσε η Φιόνα: «Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να πάρουμε όλα τα δισεκατομμύρια λίρες που ξοδεύουν για τη συμφωνία Trident, το ΝΑΤΟ και τις βόμβες, και να τα χρησιμοποιήσουμε για την εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη».

Και με την πειθήνια γραμμή των Πρασίνων να ταυτίζεται με τη γραμμή των ιμπεριαλιστών στη Γάζα, δεν είναι περίεργο το κύμα ενθουσιασμού για μία υποψήφια που είναι πρόθυμη να κουνήσει το δάχτυλο σε αυτούς τους αιμοδιψείς εγκληματίες.

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στα πλαίσια της εκστρατείας μέσα στην εθνική διαδήλωση για την Παλαιστίνη στο Λονδίνο, στην οποία συμμετείχαν 200.000 άνθρωποι για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων.

Πολύ σημαντικές ήταν οι θετικές αντιδράσεις διαδηλωτών για τη Φιόνα. Κατά τη διάρκεια της πορείας, η Φιόνα σταμάτησε εκατοντάδες φορές από ανθρώπους που εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την εμφάνιση της στην αγγλική τηλεόραση απέναντι στην αντιδραστική Συντηρητική υπουργό Σουέλα Μπρέιβμαν, σε μια συζήτηση που κατά γενική ομολογία την κέρδισε κατά κράτος.

Ο κόσμος ευχαριστούσε τη Φιόνα που «έλεγε την αλήθεια στην εξουσία». Είναι σαφές ότι, απογοητευμένοι από τον δειλό και δεμένο λόγο των περισσότερων «αριστερών», οι άνθρωποι έχουν «ηλεκτριστεί» από κάποιον πρόθυμο να σηκωθεί και να πει την αλήθεια και να αποκαλεί τους εγκληματίες πολέμου «εγκληματίες πολέμου».

Η καμπάνια της Φιόνα δυναμώνει μέρα με την μέρα. Λίγες μέρες απομένουν μέχρι το βράδυ των εκλογών. Όλοι στο Στράτφορντ και το Μπόου έχουν ακούσει για την κομμουνιστική εναλλακτική λύση ενάντια στο σύστημα των απατεώνων, εγκληματιών και κλεφτών.

Το RCP σκοπεύει να διαδώσει το γεγονός ότι υπάρχει ένα νέο κόμμα στην πόλη: όχι ένα κόμμα που αποσκοπεί στο να πάρει μέρος στο μοίρασμα της πίτας, αλλά ένα επαναστατικό κόμμα, που ετοιμάζεται για την ανατροπή αυτού του άθλιου συστήματος.

Αλέξανδρος Καραγκούνης

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα