Για την Κομμουνιστική Τάση

Για τι παλεύουμε

Επικοινωνία

Αρχική Ταυτότητα Η δράση μας Καμπάνια διάδοσης του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» (Κ. Μαρξ – Φρ. Ένγκελς) και των...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Κομμουνιστική Τάση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Καμπάνια διάδοσης του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» (Κ. Μαρξ – Φρ. Ένγκελς) και των ιδεών του σε σχολεία και σχολές!

Το αξεπέραστο και απόλυτα επίκαιρο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» του Καρλ Μαρξ και του Φρίντριχ Ένγκελς διαδίδεται στις σχολές και τα σχολεία με μια ειδική δίμηνη καμπάνια από τη Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό. Σειρά συζητήσεων γνωριμίας και φθηνή, συμβολική τιμή για μαθητές και φοιτητές στην τελευταία βελτιωμένη έκδοση που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή».

Το 2019 οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη πρόσθεσαν 1,2 τρισ. δολάρια στην περιουσία τους, ανεβάζοντάς την στα 5,9 τρισ. δολάρια, την ώρα που 3,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με λιγότερο από 5,50 δολάρια την ημέρα. Η αιτία για αυτήν την ανισότητα δεν βρίσκεται στη «φύση του ανθρώπου», αλλά στη βάρβαρη φύση του καπιταλισμού.

Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», παρότι γράφτηκε από τους μεγάλους επαναστάτες, Καρλ Μαρξ και και Φρίντριχ Ένγκελς πριν από 172 χρόνια, είναι σήμερα βαθειά επίκαιρο. Δίνει με απλά λόγια μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα «γιατί οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι;». Παρέχει την αρτιότερη εξήγηση των οικονομικών κρίσεων, όπως αυτή που βιώνουμε και εμείς σήμερα, και την πιο αξιόπιστη πολιτική απάντηση για το πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές και τον καπιταλισμό που τις γεννά.

Η Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό (ΝΕΚ), επιδιώκοντας την ευρύτερη διάδοση των επαναστατικών ιδεών του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» πραγματοποιεί μια σειρά συζητήσεων γνωριμίας των μαθητών και των φοιτητών με αυτές. Τα βασικά θέματα θα είναι τα εξής:

1. Η εξέλιξη των ιδεών και της δράσης των Μαρξ και Ένγκελς μέχρι τη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου».
2. «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» μέρος 1ο: Αστοί και προλετάριοι: Πώς λειτουργεί ο καπιταλισμός και γιατί γεννάει το «νεκροθάφτη» του.
3. «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» μέρος 2ο, 3ο και 4ο: Οι πολιτικοί σκοποί και η τακτική του κομμουνισμού, κριτική των ιδεών του προ-μαρξιστικού, ουτοπικού σοσιαλισμού.
4. Η επικαιρότητα των ιδεών του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Πώς μπορούμε να παλέψουμε για την ανατροπή του καπιταλισμού σήμερα.

Οι συζητήσεις πραγματοποιούνται με πηγή την τελευταία, βελτιωμένη μεταφραστικά έκδοση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα (Απρίλιος 2019, εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή»). Θα γίνουν από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι τις 5 Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, στο Χολαργό, στη Θεολογική σχολή του ΕΚΠΑ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σε ημέρες και ώρες που θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.marxismos.com και στις σελίδες της ΝΕΚ στο facebook και στο instagram.

Για τους μαθητές και τους φοιτητές η ΝΕΚ διαθέτει το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ! Αντίτυπα μπορούν να βρουν στους χώρους που θα διεξαχθούν οι συζητήσεις, στις τακτικές παρεμβάσεις με διακίνηση υλικού που πραγματοποιούν τα μέλη της Νεολαίας Ενάντια στον Καπιταλισμό σε σχολεία των παραπάνω περιοχών και στις παραπάνω σχολές της Αθήνας και φυσικά, επικοινωνώντας με τη ΝΕΚ στα τηλέφωνα και στο e-mail της.

Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό – εφημερίδα «Revolt»
τηλέφωνο: 6955311484

e-mail: [email protected]

facebook: youthagainstcap
instagram: revolt_nek

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα