Εκκένωση Ελληνικού από πρόσφυγες

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου έδειξε τα «ανθρωπιστικά» της αντανακλαστικά εκκενώνοντας χαράματα και απροειδοποίητα, όπως αρμόζει σε πολιτικά στηρίγματα των εκμεταλλευτών, τους χώρους του Ελληνικού από πρόσφυγες και μετανάστες. Η εκκένωση έλαβε χώρα με τη συνδρομή των αριστερών κατηργημένων ΜΑΤ και του ΔΟΜ, μιας υπηρεσίας που κατά βάση εκτελεί χρέη «καλού μπάτσου», συμβουλεύοντας τους μετανάστες να γυρίσουν από όπου ήρθαν για «το δικό τους καλό».

Η πρόσβαση σε ρεπόρτερ και φωτογράφους απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή, όπως έχει γίνει πια αμέτρητες φορές επί «αριστερής κυβέρνησης», προφανώς για να μπορούν μετά να λένε στα ΜΜΕ πόσο ανθρωπιστικά και ευγενικά χειρίστηκε ο αστικός στρατός καταστολής τον πληθυσμό που διέμενε στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου, χωρίς να μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει.

Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία, πρώτος απ’ όλους συνελήφθη ο αγωνιστής πρόσφυγας Μ.Γ., προφανώς για εκφοβισμό των υπολοίπων. Οι άνθρωποι που ζούσαν τόσους μήνες εκεί, τρομοκρατήθηκαν και διατάχθηκαν να πακετάρουν τα υπάρχοντά τους σε κούτες που τους παρείχε το «αριστερό» και φιλεύσπλαχνο κράτος και να μπουν σε πούλμαν που πήγαιναν σε «κάποιο άλλο, καλύτερο καμπ, μάλλον στη Θήβα ή και αλλού». Καμία εγγύηση δηλαδή δεν παρασχέθηκε για το που θα μεταφερθούν, για το αν θα βρίσκονται κοντά στον αστικό ιστό κλπ. Οι πληροφορίες που μιλούσαν για 130-150 άτομα που μεταφέρθηκαν στο κολαστήριο της οδού Πέτρου Ράλλη, μάλλον επιβεβαιώνονται, χωρίς να υπάρχει σαφής απάντηση στο αν θα κρατηθούν εκεί και για πόσο.

Οι διαχειριστές του Ελληνικού βλέπεις, δε θέλουν μέσα φτωχούς μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να ξαναστήσουν τη ζωή τους. Θέλουν μόνο ντόπιους και Σαουδάραβες επενδυτές που θα αναβαθμίσουν την περιοχή με καζίνο, mall, τσιμεντοποίηση και άλλα «αριστερά» πρότζεκτ. Ο ταξικός ρατσισμός στο μεγαλείο του.

Οι συνθήκες διαβίωσης στο Ελληνικό ήταν φριχτές, αυτό δεν αλλάζει. Και ήταν φριχτές εξ’ αιτίας συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών τόσο της κυβέρνησης όσο και των τοπικών αρχών, που δεν έχαναν ευκαιρία να διατυμπανίζουν ότι οι πρόσφυγες πρέπει να οδηγηθούν κάπου αλλού για να πραγματοποιηθεί επιτέλους η «επένδυση» του Λάτση, και που αρνούνταν να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό. Ευχόμαστε στα ταξικά μας αδέρφια καλύτερη τύχη στον καινούριο τόπο εγκατάστασής τους με την υπόσχεση ότι σε κάθε αγώνα τους για οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο αίτημα, θα είμαστε δίπλα τους, πάντα ταξικά αλληλέγγυοι.

– ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ
– ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ, ΠΛΗΡΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
– ΙΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Αντριάνα Κοκκίνη