Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΕκδηλώσεις για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Εκδηλώσεις για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση κι εκείνες που προγραμματίζονται, σχετικά με τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών.

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση πραγματοποίησε τον Μάρτιο σειρά εκδηλώσεων ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Σε αυτές παρουσιάστηκαν οι θέσεις της οργάνωσης για παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων και κρατικοποίηση της Hellenic Train με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, καθώς και για ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης της συγκάλυψης. Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο σε γειτονιές της Αθήνας (συγκεκριμένα σε Ν. Φιλαδέλφεια, Καλλιθέα, Χολαργό, Αργυρούπολη), όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Οι πυρήνες της οργάνωσης προετοίμασαν αυτές τις εκδηλώσεις με πολλές αφισοκολλήσεις και παρεμβάσεις σε πλατείες, σχολεία και σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ, μοιράζοντας σχετικό υλικό. Μάλιστα, τόσο στις παρεμβάσεις όσο και στις εκδηλώσεις συγκεντρώσαμε δεκάδες υπογραφές στο ψήφισμα της «Πρωτοβουλίας Ενάντια στη Συγκάλυψη του Εγκλήματος των Τεμπών», κάτι που υπογραμμίζει τη μεγάλη διάθεση υπεράσπισης μαχητικών διεκδικήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ίδια διάθεση εκδηλώθηκε και στις συζητήσεις σε όλες τις εκδηλώσεις. Σε αυτές η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το χρονικό ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΟΣΕ, τις κινήσεις της κυβέρνησης που επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκλημα και τις βαρύτατες ευθύνες της, καθώς και στην επιτακτική αναγκαιότητα κρατικοποίησης των σιδηροδρόμων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Οι εκδηλώσεις για το έγκλημα των Τεμπών συνεχίζονται και τον Απρίλιο σε γειτονιές και σχολές. Οι πρώτες από αυτές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Πάντειο (ProjectR stage-bar, ώρα 12.30) και την Παρασκευή 12 Απριλίου στην Αργυρούπολη (Πολυμήχανο cafe, ώρα 19.00).

Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα