Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΈνας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη: τιμωρία των κυβερνητικών υπαιτίων -...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάσης (IMT), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη: τιμωρία των κυβερνητικών υπαιτίων – κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων με εργατικό έλεγχο!

Ανακοίνωση της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Οργάνωσης για τον έναν χρόνο από το κυβερνητικό - κρατικό έγκλημα στα Τέμπη.

Ένα χρόνο μετά το κρατικό – κυβερνητικό έγκλημα στα Τέμπη, η δίκαιη λαϊκή οργή κάθε άλλο παρά έχει σβήσει. Όπως αποδεικνύουν οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στο ψήφισμα των οικογενειών των 57 νεκρών, δεν «ξεχάστηκε» ούτε το έγκλημα, ούτε οι υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί συστηματικά να συγκαλύψει το έγκλημα με συγκεκριμένες ενέργειες («μπάζωμα» της περιοχής του δυστυχήματος, «εξαφάνιση» βαγονιών κ.α.). Σκοπός αυτής της «επιχείρησης» είναι φυσικά να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες των αρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης και της ιταλικών συμφερόντων Hellenic Train.

Από την άλλη πλευρά, η στάση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εξοργιστικά υποκριτική. Εμφανίζοντας ως μόνες υπεύθυνες την κυβέρνηση της ΝΔ και τη διοίκηση της Hellenic Train, θέλει να αποκρύψει τον καθοριστικό ρόλο της αποικιοκρατικού τύπου ιδιωτικοποίησης του ελληνικού σιδηροδρόμου που έγινε επί της δικιάς της διακυβέρνησης.

Η αστική «Δικαιοσύνη» και οι «εξεταστικές επιτροπές» της Βουλής δεν πρόκειται να αποδώσουν τις ευθύνες γι’ αυτό το έγκλημα εκεί όπου ανήκουν: σε κορυφαίους αξιωματούχους της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, και του αστικού κράτους. Αυτό μπορεί και πρέπει να το επιβάλει το εργατικό κίνημα, που άλλωστε έγκαιρα προειδοποίησε για τους κινδύνους στις μεταφορές και αποκάλυψε την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, του κράτους και της καπιταλιστικής Hellenic Train.

Δυστυχώς, η στάση των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεσιών του εργατικού κινήματος χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητη παθητικότητα απέναντι σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα, όπως και απέναντι στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με χαρακτηριστικότερο την ανεξέλεγκτη και γενικευμένη ακρίβεια. Η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε μια 24ωρη απεργία «τουφεκιά στον αέρα», χωρίς κανένα σχεδιασμό για περαιτέρω κινητοποιήσεις, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ προκλητικά προκήρυξε 24ωρη απεργία για τον Απρίλη! Αλλά και η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, δεν αντιπαραβάλλει κανένα εναλλακτικό σχέδιο αγώνα, που να δίνει προοπτική κλιμάκωσης.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να κινητοποιηθεί μαζικά, απαιτώντας την τιμωρία των αρμόδιων υπουργών και των λοιπών αρμόδιων στελεχών όλων των κυβερνήσεων που συνέβαλαν στο ξεπούλημα και στην εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων, καθώς και την πλήρη κρατικοποίηση των σιδηροδρόμων και τη λειτουργία τους υπό εργατικό έλεγχο και διαχείριση, ως τον μόνο τρόπο που μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές για τον λαό. Και για να πραγματοποιηθεί αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί στην εξουσία μια εργατική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει ένα αντικαπιταλιστικό-σοσιαλιστικό πρόγραμμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 28ης ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (10:30 ΠΛ. ΚΟΡΑΗ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!

Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα