Ταυτότητα

Θεμελιώδεις Ιδέες

Συχνές Ερωτήσεις

Επικοινωνία

ΑρχικήΕπικαιρότηταΕλληνική ΕπικαιρότηταΕισαγγελική πρόταση αθώωσης του παιδομαστρωπού-βιαστή Μίχου: η άρχουσα τάξη προστατεύει τα «μπουμπούκια»...

Αγωνίσου μαζί μας!

Η Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση, το ελληνικό τμήμα της Επαναστατικής Κομμουνιστικής Διεθνούς (RCI), χρειάζεται τη δική σου ενεργή στήριξη στον αγώνα της υπεράσπισης και διάδοσης των επαναστατικών σοσιαλιστικών ιδεών.

Ενίσχυσε οικονομικά τον αγώνα μας!

Εισαγγελική πρόταση αθώωσης του παιδομαστρωπού-βιαστή Μίχου: η άρχουσα τάξη προστατεύει τα «μπουμπούκια» της

Ανακοίνωση για την εξοργιστική εισαγγελική πρόταση αθώωσης του Η. Μίχου και ενοχής της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης στη δίκη για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμών της 12χρονης από τον Κολωνό, έχει προκαλέσει δίκαια γενικευμένη οργή. Κλιμακώνοντας την πορεία συγκάλυψης των ενόχων που είχε εξαρχής ακολουθήσει η αστική «δικαιοσύνη», η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, για όλες ουσιαστικά τις βασικές κατηγορίες (μαστροπεία και βιασμοί ανηλίκου)!

Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας πρότεινε προκλητικά την ενοχή της μητέρας της 12χρονης, αφού είχαν προηγηθεί αρχικά η δίωξη και έπειτα η προφυλάκισή της. Με αυτές τις αποφάσεις, το 12χρονο θύμα είχε στερηθεί την κρίσιμη προστασία από τη μία κηδεμόνα του – τη στιγμή που υπήρχαν επαναλαμβανόμενες καταγγελίες ότι δεχόταν απειλές από τον κύκλο του Μίχου – και η μητέρα από βασικός μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Μίχου μετατράπηκε σε συγκατηγορούμενή του!

Φυσικά, η πρόταση της εισαγγελέως είναι άμεσο αποτέλεσμα των «ιδιοτήτων» του βασικού κατηγορούμενου: πρόκειται για έναν άνθρωπο στενά συνδεδεμένο με στελέχη της ΝΔ και με την Εκκλησία. Είναι η πολλοστή φορά που προσωπικότητες από τον πυρήνα και την «περιφέρεια» του αστικού κράτους και του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης δέχονται «επιεική» αντιμετώπιση ή και απαλλάσσονται πλήρως για τα ειδεχθέστερα εγκλήματα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη πως η αστική «δικαιοσύνη» δήθεν θα αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη αν «αφεθεί να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της».

Πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές-επαγγελματικές οργανώσεις του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, για την απερίφραστη καταδίκη της εξοργιστικής εισαγγελικής πρότασης και ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκάλυψης αυτού και κάθε ανάλογου απεχθούς εγκλήματος.

  • Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος – καμία ευμενής αντιμετώπιση του Η. Μίχου! Παραδειγματική τιμωρία αστυνομικών και κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε αυτήν ή άλλες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης!
  • Δημιουργία ειδικών, κατάλληλα στελεχωμένων και εξοπλισμένων, δημόσιων και δωρεάν δομών υποδοχής καταγγελιών, υποστήριξης και στέγασης των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης σε κάθε Δήμο. Εφ’ όρου ζωής οικονομική βοήθεια, ιατροφαρμακευτική-ασφαλιστική κάλυψη και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένους επιστήμονες.
  • Αγώνας του εργατικού κινήματος και της νεολαίας ενάντια στον σεξισμό, τον ανδρικό σωβινισμό, τη γυναικεία καταπίεση και το καπιταλιστικό σύστημα που τα αναπαράγει! Ανατροπή της κυβέρνησης-προστάτιδας των παιδομαστροπών-βιαστών! Για μια εργατική κυβέρνηση και για τον επαναστατικό σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, που θα ξεριζώσει κάθε μορφή βίας και καταπίεσης ενάντια σε γυναίκες και παιδιά!

Επαναστατική Κομμουνιστική Οργάνωση

Πρόσφατα Άρθρα

Σχετικά άρθρα